Kerkük'te IKBY bayrağının asılması

Kerkük'te IKBY bayrağının asılması

IKBY Parlamentosu KDP Grup Başkanı Hoşnaw:- "İl Meclisi'nin aldığı tarihi karardan sonra Kerkük'ü ziyaret ederek, alınan karardan dolayı kendilerini desteklediğimiz bildiriyoruz"- "Bu kararın diğer hedeflerimizin gerçekleşmesi için ilk adım olmasını diliy

KERKÜK ( AA ) - Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Parlamentosu'ndaki Kürdistan Demokratik Partisi (KDP) Grup Başkanı Umid Hoşnaw, Kerkük kentindeki il meclisinin tek taraflı kararıyla resmi kurum ve kuruluşlara Irak bayrağının yanında IKBY bayrağının asılmasını desteklediklerini söyledi.

Hoşnaw liderliğinde KDP'li heyet Kerkük Valiliği'ni ziyaret ederek, Vali Necmeddin Kerim ve Meclis Başkanı Rebwar Talabani ile görüştü.

Umid Hoşnaw, görüşme sonrası düzenlediği basın toplantısında, şunları kaydetti.

"İl Meclisi'nin aldığı tarihi karardan sonra Kerkük'ü ziyaret ederek, alınan karardan dolayı kendilerini desteklediğimiz bildiriyoruz. Tüm Kürt halkı ve Kerküklüleri bu önemli ve tarihi karardan dolayı da tebrik ediyoruz. Bu kararın diğer hedeflerimizin gerçekleşmesi için ilk adım olmasını diliyoruz. Kerkük'te alınan tüm kararlara IKYB saygı gösterecek ve destekleyecek.''

-"Referandum hazırlıkları başladı"

IKYB'nin referanduma gitmesi konusunda hazırlıkların başladığını duyuran Hoşnaw, ''Referandumun hangi bölgeleri kapsayacağı konusunda hazırlıklar başladı ve ilgili komisyonlar kuruldu. Tüm siyasi partiler de toplantılarına başladı." diye konuştu.

Basın toplantısında konuşan Kerkük İl Meclis Başkanı Rebwar Talabani, IKYB Parlamentosundaki KDP Grubunun Kerkük'ü ziyaret etmelerinden memnuniyet duyduklarını belirterek, ''Heyetin Kerkük'e gelerek kararımızı desteklemeleri bizi mutlu etti. Bu destek diğer adımları atmamızı sağlayacak. Diğer adımlarımızı daha emin şekilde atmak için Kürdistan Parlamentosu'nun da tez vakitte çalışmalarına başlamasını arzu ediyoruz." dedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler