Kepez, Azerbaycan'ı sevindirdi

Kepez, Azerbaycan'ı sevindirdi

- Azerbaycan'ın ikinci büyük kenti Gence'nin futbol takımı Kepez, UEFA Avrupa Ligi'nde birinci ön eleme turunu geçerek taraftarlarına sevinç yaşattı- Kepez, Avrupa kupalarında ilk kez tur atladı


BAKÜ (AA) - Azerbaycan'ın ikinci büyük kenti Gence'nin futbol takımı Kepez, UEFA Avrupa Ligi 2016-2017 sezonu birinci ön eleme turunu tarihinde ilk kez geçerek taraftarlarına sevinç yaşattı.

İki yıllık aranın ardından döndüğü Azerbaycan Premier Ligi'ni 5. tamamlayan Kepez, UEFA Avrupa Ligi birinci ön eleme turunda Moldova'nın Dacia takımını eleyerek bir üst tura yükseldi.

2000-2001 sezonu UEFA Kupası birinci ön eleme turunda Antalyaspor'a elenen Kepez'in, 16 yıl sonra ve tarihinde ilk kez Avrupa arenasında tur atlaması Azerbaycan kamuoyunu sevindirdi.

CBS Sport kanalı futbol spikeri Gündüz Abbaszade, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kepez'in tarihinde ilk kez tur atladığını ve bu nedenle Dacia üzerinde kazanılan zaferin büyük önem taşıdığını söyledi.

Dacia'nın güçlü rakip olduğunu belirten Abbaszade, "Bakü'deki karşılaşma beraberlikle bitse de deplasmanda tarihi galibiyet elde edildi. Bir sonraki turda daha güçlü rakiple, Avusturya'nın Admira Wacker takımıyla karşılaşacaklar. Bu takım da Kepez'in eleyebileceği bir ekip. Oyuncuları ve teknik direktör Şahin Diniyev'i kutluyorum." dedi.

ANS televizyonu haberler departmanı şef editörü Mahir Memmedli ise Kepez'in birinci ön eleme turunu geçeceğini beklemediğini, fakat elde edilen başarı nedeniyle büyük mutluluk yaşadığını belirtti.

Azerbaycan liginin genelde Bakü takımlarından oluştuğunu söyleyen Memmedli, Kepez'in yeniden lige dönmesinin ve UEFA'da ilk ön eleme turunu geçmesinin büyük başarı olduğunu kaydetti. Kendisinin de Kepez taraftarı olduğunu ifade eden Memmedli, takımın önümüzdeki sezonlarda daha büyük başarılara imza atacağından emin olduğunu vurguladı.


- "Kepez tarih yazdı"


Kepez Teknik Direktörü Şahin Diniyev, takımının Dacia'yı eleyerek tarih yazdığını belirtti.

Kulübün internet sitesinden yayımlanan açıklamaya göre, Diniyev, maç sonrasında, "Bugün Kepez tarih yazdı. Bunun devamını getirmeye çalışacağız. Şansımız çok az. Fakat bu şanstan en yüksek düzeyde yararlanmalıyız." ifadelerini kullandı.

1959'da ülkenin ikinci en büyük kenti Gence'de kurulan Kepez, Azerbaycan'ın bağımsızlığının ardından 3 kez şampiyon olurken, 4 kez de Azerbaycan Kupası'nı müzesine götürdü.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :