Kepçesini 54 yıldır elinden düşürmüyor

Kepçesini 54 yıldır elinden düşürmüyor

Amasya'nın Suluova ilçesinde 11 yaşında aşçılığa başlayan Mehmet Zeki Ardıç, mesleğini yarım asrı aşkın zamandır sürdürüyor- Ardıç: - "Yemek yapmak beni rahatlatıyor, içime huzur veriyor. Ölürsem de mutfakta ölmek istiyorum"

AMASYA (AA) - CİHAN OKUR - Amasya'nın Suluova ilçesinde 11 yaşında aşçılığa başlayan Mehmet Zeki Ardıç, yarım asrı aşkın zamandır kepçesini elinden düşürmüyor.

İlçe merkezinde eşi ve oğluyla lokanta işleten Mehmet Zeki Ardıç (65), iş yerini her sabah aynı heyecanla açıyor. Hayatı yemek kokularının arasında geçen Ardıç, ömrü yettiğince emektar kepçesini elinden düşürmek istemiyor.

Ardıç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, mesleğe 11 yaşında aşçı eniştesinin yanında çırak olarak başladığını, 40 yılı aşkın süredir de kendi lokantasını işlettiğini söyledi.

Mesleğini severek yaptığını, işinden bir gün bile bıkkınlık duymadığını ifade eden Ardıç, şöyle konuştu:

"İşimi sevmesem bu kadar yıl devam ettirmezdim. Yemek yapmak beni rahatlatıyor, içime huzur veriyor. Dükkanımda kazanımın kaynaması bana ayrı bir zevk veriyor. Ölürsem de mutfakta ölmek istiyorum. Mutfakta cansız halde bulurlarsa beni, o zaman mesleği bırakmışımdır. İşlerimiz de çok şükür iyi. Dürüst ve sağlam olduktan sonra, helal kazandıktan sonra mesleğini devam ettirmek için bir engel yok."

- "Ustamdan çok şey öğrendim"

Ardıç, "Eskiden bir baba, oğlunu ustanın yanına getirir, 'Eti senin, kemiği benim' derdi. Babam da öyle yaptı ve çok sevdiğim mesleğime başladım. Tabii şimdi böyle bir anlayış yok. Biz de yetiştirmeye çırak bulamıyoruz. Ustamdan çok şey öğrendim. Halen onun prensiplerini devam ettiriyorum." dedi.

Havva Ardıç ise eşiyle çalışmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.

Eşiyle günlerinin ev ve iş yerinde birlikte geçtiğini anlatan Ardıç, şunları kaydetti:

"Bazen tartışırız ama bir gün olsun küsmedik. Onun aşçılığına ve yemeklerine hayranım. Yaptığı yemeklerin tadını hiçbir yerde bulamıyorum. Sabah beraber kalkıyoruz, dükkanımızı açıyoruz, işimizin başına geçiyoruz. Hiç bıkmadık, usanmadık, bu meslek sayesinde 4 çocuğumuzu büyüttük ve okuttuk. Sağlıklı olan herkes, evinde oturmasın, çalışsın, helalinden parasını kazansın."


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :