Kemik iliği aranan küçük Bade için Almanya'da kampanya

Kemik iliği aranan küçük Bade için Almanya'da kampanya

Hollanda'da yaşayan lösemi hastası 4 yaşındaki Bade Çakır için Almanya'nın Köln kentinde düzenlenen kampanyaya katılanlardan doku örneği alındı

KÖLN (AA) - Almanya'nın Köln kentinde, uygun kemik iliği bağışçısı aranan lösemi hastası 4 yaşındaki Bade için kampanya düzenlendi.

Hollanda'da yaşayan Trabzonlu Esra ve Muhammet Çakır’ın çocuğu Bade için Köln Gremberg Gençlik Merkezi'nde düzenlenen kampanyaya bin 300 kişi katıldı.

Kayserispor’da forma giyen Almanya doğumlu Cihan Cayan Duman ile ablası Dilara Duman'ın organize ettiği
kampanyaya katılanlar, doku örneği verdi.

Cihan Cayan Duman, kampanyaya katılanların verilerinin aynı zamanda Alman Kemik İliği Bankasına (DKMS) kaydedildiğini hatırlatarak, bu sayede bu hastalığa yakalanmış başka hastaların da hayatlarının kurtulabileceğine dikkati çekti.

Duman, ablasıyla bu tür kampanyaları sürdüreceklerini ifade ederek, Bade'ye uygun donör bulunup sağlığına kavuşacağına inandığını söyledi.

Dilara Duman ise kampanyanın ilgi görmesinden duydukları mutluluğu dile getirerek "Bu maalesef çok kötü bir hastalık ancak hastalığın çaresi yine diğer insanlar. Bu herkesin başına gelebilir. Herkesi duyarlı olmaya davet ediyoruz" dedi.


- Bade'nin ailesi ümitli

Küçük kızın amcası Mustafa Çakır da, kampanyaya katılanlara teşekkür ederek, tek şansı ilik nakli olan Bade'nin yaşayacağına inandığını söyledi.

Kampanyaya katılanlar ayrıca DKMS için para da bağışladı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :