Keçiören'de "Yeşil Gün Projesi" başlatıldı

Keçiören'de "Yeşil Gün Projesi" başlatıldı

Mahallelerin çevre düzenlemesi, bakım, onarımını içeren ve Keçiören Belediyesince hayata geçirilen "Yeşil Gün Projesi" Bağlum'da düzenlenen etkinlikle başlatıldı - Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak:- "Sokağımızı da caddemizi de evinizin içi gibi görmen

ANKARA (AA) - Keçiören Belediyesince, mahallelerin peyzaj, yol, çevre düzenlemesi, bakım, onarım çalışmalarının karşılanması amacıyla hayata geçirilen "Yeşil Gün Projesi", Bağlum'da düzenlenen etkinlikle başlatıldı.

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, burada yaptığı konuşmada, proje kapsamındaki etkinliklerin vatandaşların desteğiyle sürdürüleceğini söyledi.

Projeyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dile getirdiği "gönül belediyeciliği"nin bir adımını gerçekleştirdiklerini vurgulayan Ak, gönüllere girmeyi, vatandaşların evlerine misafir olmayı, engellilerin, şehit yakını ve gazilerin sorunlarını çözmeyi, vatandaşlarla acı-tatlı günlerde beraber olarak bağ kurmayı çok önemsediklerini vurguladı.

Ak, "Gönül belediyeciliğinde amacımız sizlere hizmetimizi götürmek ama bunun yanında gönüllere de girebilmektir. Cumhurbaşkanımızın bize işaret etmiş olduğu konu budur." ifadelerini kullandı.

- "Caddemizi de evinizin içi gibi görmenizi istiyoruz"

Belediye Başkanı Ak, Keçiören'de 51, Bağlum özelinde ise 8 mahalle bulunduğunu belirterek, bu alanlarda yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Kendisini dinlemeye gelen vatandaşlara seslenen Ak, şunları kaydetti:

"Evinizin içinde geçen zamanla dışarıda geçen zamana baktığınızda belki evimizin içinde yaşadığımız kadar dışarıda, sokağımızda, mahallemizde yaşıyoruz. Evinize göstermiş olduğunuz titizliği çevremize de göstermenizi istiyoruz. Sokağımızı da caddemizi de evinizin içi gibi görmenizi istiyoruz. Hep beraber bunu yaparsak el birliğiyle bunu gerçekleştirirsek şehrimiz evimizin içi gibi tertemiz olur. Bunu başarabiliriz. Yeşil Gün'ün esas mantığı da bu zaten."

Ak, vatandaşlardan, özellikle çöplerin gündüz vakitlerinde sokağa koyulmamasını rica etti.

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, konuşmasının ardından Bağlum'da 2-3 Ağustos doğumlu olan çocuklarla doğum günü pastası kesti.

Ak, ilçedeki çocuklar ve vatandaşlarla çöp toplama etkinliği de gerçekleştirdi.

Keçiören Kaymakamı Uğur Bulut'un da bir konuşma yaptığı etkinlikte, müzikler ve animasyon gösterileri eşliğinde dans eden çocuklar, keyifli dakikalar geçirdi.

Yeşil Gün Projesi ile Keçiören'deki mahallelerin peyzaj, yol, asfalt çalışması, çevre düzenlemesi, bakım, onarım, temizlik çalışmalarının yapılması, vatandaşların sosyal ve psikolojik ihtiyaçlarının karşılanması hedefleniyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :