Keçiören'de 8.sınıf öğrencileri fuarla bilinçlendiriliyor

Keçiören'de 8.sınıf öğrencileri fuarla bilinçlendiriliyor

Keçiören'de, mesleki ve teknik anadolu liselerinin 8’inci sınıf öğrencilerini bilinçlendirmeyi amaçlayan "Mesleki ve Teknik Eğitim Fuarı"açıldı

ANKARA (AA) - Keçiören’de bulunan mesleki ve teknik anadolu liseleri 8’inci sınıf öğrencilerini meslek tercihlerinde, ilgi ve yetenekleri doğrultusunda bilinçlendirmek amacıyla düzenlenen "Mesleki ve Teknik Eğitim Fuarı" açıldı.

Keçiören Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Mevlana Kültür ve Spor Merkezinde düzenlenen fuarın açılışını Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak yaptı.

Aydınlıkevler Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Halk Oyunları Ekibi’nin “Seğmen Gösterisi” ile başlayan açılışta Kalaba Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, kendi diktikleri yöresel ve tarihi giysileri bir defile ile tanıttı.

Açılışta bir konuşma yapan Ak, fuarda emeği geçen herkese teşekkür ederek, “Karar aşamasında olan ortaokul öğrencilerimizin meslek tercihlerinde etkili olacak bir sergi. Burada birçok mesleği görerek tercihte bulunacaklar. Güçlü bir Türkiye olmak için her alanda çok çalışmaya ihtiyacımız var” ifadelerini kullandı.

Kendisinin de meslek lisesi mezunu olduğunu hatırlatan Ak, meslek lisesi öğrencilerinin üreterek ülkeye değerler sunduklarını kaydetti. Ak, belediye olarak eğitime ve meslek liselerine her türlü desteği vermeye devam edeceklerini belirtti, "Tercih yapacak öğrencilerimizin bu sergiyi görmeleri büyük bir kazanımıdır.” ifadelerini kullandı.

Fuardaki stantlarda öğrencilere, "radyo ve televizyon", "grafik ve fotoğraf", "çocuk gelişimi ve eğitimi", "bilişim teknolojileri" ve "mesleki eğitim" alanları ile ilgili tanıtımlar yapıldı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :