Keçiören'de "2023 fidan" toprakla buluştu

Keçiören'de "2023 fidan" toprakla buluştu

Keçiören Belediye Başkanı Ak:- "2023 yılında her insanımıza 10 metrekarelik aktif yeşil alan kazandırmamız lazım. Bu hedef doğrultusunda çalışıyoruz"

ANKARA (AA) - Keçiören'deki ağaçlandırma çalışmaları çerçevesinde, Yükseltepe Ağaçlandırma Alanı'nda 2 bin 23 fidan toprakla buluştu.

Keçiören Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, öğrencilerin de bulunduğu ağaç dikme törenine, TBMM İdare Amiri ve AK Parti Ankara Milletvekili Ahmet Gündoğdu, Keçiören Kaymakamı Uğur Bulut, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ayhan Işık ve Keçiören'deki okullardan çok sayıda öğrenci katıldı.

Keçiören Belediye Başkanı Ak, burada yaptığı konuşmada, göreve başladığı tarihte Keçiören'de 2,2 metrekare olan kişi başına düşen yeşil alan miktarını 6,34 metrekareye taşıdıklarını kaydederek, 2017 yılı sonunda hedeflerini 7 metrekare olarak belirlediklerini aktardı.

Bu hedefler doğrultusunda Yükseltepe Ağaçlandırma Alanı'nda 2 bin 23 fidan toprağa kavuşturulurken, toplam 82 bin 500 metrekarelik alan daha yeşillendirildiğini anımsatan Ak, 2023 hedeflerine ulaşmak için yoğun çaba sarf ettiklerinin altını çizdi.

Ak, bu alanın hızla gelişip Keçiören'in ve Ankara'nın cazibe merkezi olacağına vurgulayarak, dikim törenine katılan gençlere, "Siz gençlerimizin de bugünkü diktikleri ağaçlar sayesinde ileride bir ağacınız olacak. Dikmiş olduğunuz ağaçları zaman zaman ziyaret edin, sulayın." diye hitap etti.

Keçiören'in 903 bin nüfusu olduğunu ve kişi başına 6,34 metrekare yeşil alan düştüğünü ifade eden Başkan Ak, "2023 yılında her insanımıza 10 metrekarelik aktif yeşil alan kazandırmamız lazım. 1 milyon 126 bin metrekarelik alana sahip Keçiören'in ilk mesire alanı Kartaltepe Kent Ormanı'na da 50 bin ağaç diktik. Bugün burada Çevre Çiçeklerimiz de bulunuyor. Çevresini koruyan 85 bin Çevre Müfettişimiz görmüş oldukları eksiklikleri belediyemize bildiriyorlar." dedi.




AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :