Keçiören Kafkaslar'da başıboş köpek dehşeti: Çocuğun durumu kritik

Keçiören Kafkaslar'da başıboş köpek dehşeti: Çocuğun durumu kritik

Ankara'nın Keçiören ilçesinde sürü halinde gezen başıboş köpeklerin saldırısına maruz kalan dördüncü sınıf öğrencisi, hastanede yoğun bakımda tutuluyor.

Ankara'nın Keçiören ilçesine bağlı Kafkaslar Mahallesi'nde, dördüncü sınıf öğrencisi Tunahan Yılmaz, sabah saatlerinde sürü halinde gezen başıboş köpeklerin saldırısına uğradı. Edinilen bilgilere göre, küçük çocuk boş bir arazide köpekler tarafından sürüklenerek saldırıya uğradı. Olayı gören mahalle sakinleri, hemen müdahale ederek çocuğu köpeklerin pençesinden kurtardı. Ancak Yılmaz'ın sağlık durumu ciddiyetini koruyor.

Saldırıya tanık olan Mehmet Dafdaf, olayı şu şekilde anlattı: "Balkonda köpekleri gördüm, önce oyun oynuyorlar zannettim. Bir baktım ortalarında çocuk var. Hemen aşağıya indim, komşumun arabasına bindim. Gittiğimde çocuğu parçalamışlardı zaten. Ambulansı aradım, polisi aradım. Çocuğu paramparça etmişler, resmen yediler çocuğu."

Olayın ardından toplanan mahalle sakinleri, başıboş köpeklerin sorun yarattığını ifade ederek yetkililerden çözüm talep etti. Dicle Ergen, "Her taşın dibinde bir köpek var. Buna çok acil bir şekilde çözüm bulunması gerekiyor" dedi.

Sürü halinde gezen köpeklerin saldırısına uğrayan başka bir öğrenci olan Barış Karaağaç da yaşadığı korkuyu şu sözlerle dile getirdi: "Parçalayacaklardı beni korkudan binanın içine saklandım. Biz çok tedirginiz okulun bahçe duvarından içeriye atlıyor köpekler ısıracak diye çok korkuyorum sınıftan çıkamıyorum."

Olay yerinde sokak köpeklerini beslediği iddia edilen bir kadına çevredeki vatandaşlar sert bir şekilde tepki gösterdi.

Hacettepe İhsan Doğramacı Çocuk Hastanesi Çocuk Yoğun Bakım Birimi'nde tedavi altına alınan Tunahan Yılmaz'ın sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu belirtildi. Yetkililer, başıboş köpek sorununa dair önlemleri artırma sözü verirken, mahalle sakinleri ise bu tür olayların önüne geçilmesi için acil çözüm talep etmeye devam ediyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.