Keçiören Belediyesinden "Aliya" semineri

Keçiören Belediyesinden "Aliya" semineri

Keçiören Belediye Başkanı Ak:"Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki ülkemizin istikrar ve güven ortamı, bölgesel ilişkilerimize ciddi bir şekilde yansıyor"

ANKARA (AA) - Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Türkiye'nin Bosna ile tarihsel bağa dayanan güçlü iş birliğini geleceğe taşıma hedefi olduğunu belirterek, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki ülkemizin istikrar ve güven ortamı, bölgesel ilişkilerimize ciddi bir şekilde yansıyor" dedi.

Keçiören Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Belediye Başkanı Ak, 26-27 Şubat'ta düzenlenecek "Çok Oturumlu Çok Uluslu Doğu Batı Arasında Aliya Semineri" ile "Saraybosna ile 25 Yıl" programlarından önce, Ihlamur Kasrında açılış yemeği verdi.

Bosna ve Türkiye arasındaki ilişkilere değinen Ak, Bosna ve Balkanlardaki istikrar ve çok kültürlülük tecrübesinin bölgesel iş birliği açısından önemli olduğunu kaydetti.

Türkiye'nin Bosna ile tarihsel bağa dayanan güçlü iş birliğini geleceğe taşıma hedefi olduğuna işaret eden AK, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki ülkemizin istikrar ve güven ortamı, bölgesel ilişkilerimize ciddi bir şekilde yansıyor." ifadelerini kullandı.

Merhum Aliya İzzetbegoviç'in, vefatından önce Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, "Dualarımız sizinle. Bu topraklar Osmanlı bakiyesidir. Bosna'mı koruyun, Bosna'ma sahip çıkın. O size emanet." sözünü hatırlatan Ak, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın islam ülkeleri için bir şans olarak görüldüğünü, Türkiye'nin de bu emanete sahip çıkmaya devam edeceğini kaydetti.

Ak, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA)'nın Bosna'da 22 yıldır eğitim, sağlık, kültür, tarım, hayvancılık, idari ve sivil altyapı gibi projelere imza attığını hatırlatarak, "Bizim ilişkimiz sadece devletler arası değil, milletler arasıdır. İki ülke iyi ve kötü günde bir olmaya, beraber olmaya devam edecek. Balkanlardaki görünürlüğünü her geçen gün artıran ülkemiz, uzun vadeli ve dengeli bir anlayışla siyasi meselelerde ölçülü ve hakkaniyetli tavrını korumayı sürdürecektir." değerlendirmesinde bulundu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :