"KDV indirimi mobilya sektörüne can katacak"

"KDV indirimi mobilya sektörüne can katacak"

MOBİAD Yönetim Kurulu Başkanı Bektaş: - "Sektörümüze adeta can suyu sağlayacak ve bileşenlerine üç ay da olsa bayram havası yaşatacak KDV indirimi çok sayıda firmaya büyük umut olacaktır"- "İnanıyorum ki KDV indirimi, mobilya sektörüne can katacaktır"

TRABZON (AA) - Mobilyacı İş Adamları Derneği (MOBİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Alper Bektaş, sektöre adeta can suyu sağlayacak KDV indiriminin çok sayıda firmaya büyük umut olacağını söyledi.

Bektaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, mobilya sektöründe iç pazarda son aylarda yaşanan sıkıntı nedeniyle KDV indirimi talep ettiklerini anlatarak, "Sektörümüzde yüzde 18'lik KDV oranında yüzde 10'luk indirim gerçekleşmesini sağlayan Bakanlar Kurulu üyelerimize, Başbakanımız Binali Yıldırım'a ve kararı onaylayan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür ediyorum." dedi.

Uygulama ile mobilya sektöründeki KDV oranının yüzde 8'e düştüğünü hatırlatan Bektaş, "Mobilya sektörü bütün şehirlerimizde bacasız fabrika misali iç piyasada dinamo görevi görmekte ve istihdama önemli ölçüde katkıda sağlamaktadır. Alınan karar ile üç ay boyunca mobilya sektörü ürünlerinde KDV oranının yüzde 8 olması sektörümüz için önemli bir iyileştirmedir ve iç pazara hareket kazandıracaktır." diye konuştu.

Bektaş, yaklaşan yaz mevsimi dolayısıyla canlanması beklenen mobilya pazarına indirimin büyük kaktı sağlayacağına dikkati çekerek, "KDV indirimi fiyatların düşmesine bağlı olarak işlerin artmasını sağlayacaktır. KDV oranının düşmesi hem kayıt dışını azaltacak hem de sektörümüzün ihracata yönelik nitelikli mal satışını sağlayacaktır. İç pazarın hareketlenmesi ile nitelikli katma değerli ürün ihracatı da artacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

Mobilya sektörünün iç pazarda dolaylı olarak 20 sektörü etkilediğini vurgulayan Bektaş, şunları kaydetti:

"Mobilya sektöründe yaşanacağını ümit ettiğimiz hareketlilik diğer sektörlere de olumlu etki ve katkı sağlayacaktır. Yerel kalkınma hamlesine destek veren hükümetin mobilya sektörüne sağladığı bu indirim sayesinde yerel manada üretim yapan firmalar, aracılık yapıp büyük firmalara iş yapmak yerine kendi üretim hacimlerini artırarak istihdama da aynı ölçüde katkı verecektir. Sektörümüze adeta can suyu sağlayacak ve bileşenlerine üç ay da olsa bayram havası yaşatacak KDV indirimi birçok firmaya büyük umut olacaktır. Temennimiz bu indirimin devam etmesi yönündedir. İnanıyorum ki KDV indirimi, mobilya sektörüne can katacaktır."


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :