KDK'den "Çocuk Tesliminde Hak İhlallerinin Önlenmesi" çalıştayı

KDK'den "Çocuk Tesliminde Hak İhlallerinin Önlenmesi" çalıştayı

Kamu Başdenetçisi Malkoç:- "Çocuk teslimiyle ilgili yaşanan mağduriyet ve sıkıntıları, umut ediyorum ki bugünkü çalışmalarımızdan sonra iyi bir noktaya getiririz. Yaptığımız çalıştaylardan sonra hazırladığımız raporların, bakanlıklar ve kurumlar nezdinde

ANKARA (AA) - Kamu Denetçiliği Kurumunca (KDK), "Çocuk Tesliminde Hak İhlallerinin Önlenmesi" konulu çalıştay düzenlendi.

Kamu Denetçiliği Kurumunda, Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, ilgili kamu kurumlarının yetkililerinin, meslek odaları ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile akademisyenlerin katılımıyla gerçekleştirilen çalıştayda yaptığı konuşmada, Türk aile yapısının yüzyıllara dayandığını, son yıllarda da aile yapısının sarsıldığını belirtti.

Aile yapısıyla ilgili gerekli sosyal, hukuki, idari tedbirler alınmadığı takdirde ilerleyen yıllarda bu durumun çok daha ciddi felaketlere yol açacağını vurgulayan Malkoç, konuyla ilgili paydaşları daha çok harekete geçirmek için çalıştıklarını söyledi.

KDK'nin görevlerinden birinin de toplumun genelini alakadar eden konularda özel raporlar hazırlamak olduğunu aktaran Malkoç, yasanın kuruma böyle bir sorumluluğu yüklediğini ve bunun gereğini yerine getirdiklerini vurguladı.

Malkoç, 184 üniversite ile temas halinde olduklarını, özellikle hukuk fakültelerinin dekanlarıyla bir araya geldiklerini, toplumu ilgilendiren konularla ilgili raporlar hazırlayacaklarını ifade etti.

Kadın hakları üzerine de çalıştay düzenlediklerini ve bu tür çalıştayların devam edeceğini anlatan Malkoç, "Çocuk teslimiyle ilgili yaşanan mağduriyet ve sıkıntıları, umut ediyorum ki bugünkü çalışmalarımızdan sonra iyi bir noktaya getiririz. Yaptığımız çalıştaylardan sonra hazırladığımız raporların, bakanlıklar ve kurumlar nezdinde takipçisi oluyoruz." dedi.

Türkiye'de yargının yükünün fazla olduğunu belirten Malkoç, 40 milyon kişinin adliyelik olduğunu bildirdi. Malkoç, devletin bunun önüne geçmek için yargı dışında alternatif çözüm yolları aradığına dikkati çekerek, "Kamu Denetçiliği Kurumu, idare ile insanımız arasında, devletle vatandaş arasında işte bu yargı dışı alternatif çözüm yollarının en önemlisi. Vatandaşın idareyle sıkıntısı olduğunda mahkemeye gitmeden bize gelmesini öneriyoruz." şeklinde konuştu.

- "Avrupa kendi temel değerlerini yok ediyor"

Yurt dışında da çalışmalar yapmaya başladıklarını, Avrupa'da son seçimlerden sonra ırkçılığın, yabancı düşmanlığının ve İslam karşıtlığının arttığını vurgulayan Malkoç, şunları kaydetti:

"Avrupa kendi temel değerlerini yok ediyor, ortadan kaldırıyor. İşin daha da kötü olanı liberal sayılan, merkezde sayılan, hak ve hürriyetlerden yana olan partilerde aşırı partilerin etkisine kapıldı ve sürüklendiler. Seçim kampanyalarında ve sonrasında gelişen olaylar bunu bize açıkça gösterdi. Bizim de 6 milyon vatandaşımız var Avrupa'da. En çok vatandaşlarımızın olduğu ülkelere gidiyoruz, oradaki bütün sivil toplum örgütlerini topluyoruz, onlara ayrımcılığa maruz kaldıklarında, haksızlığa uğradıklarında, haklarını nasıl arayabileceklerini anlatıyoruz."


KDK'den "Çocuk Tesliminde Hak İhlallerinin Önlenmesi" çalıştayı

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :