Kazandığı altını şehit aileleri ve gaziler derneğine bağışladı

Kazandığı altını şehit aileleri ve gaziler derneğine bağışladı

Yalova'da "Mehmet Akif Ersoy" konulu kompozisyon yarışmasında birinci olan ortaokul öğrencisi, kazandığı gram altını Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Yalova Şubesine verdi

YALOVA (AA) - Yalova'da, İstiklal Marşı'nın kabulünün 95. yılı ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla düzenlenen "Mehmet Akif Ersoy" konulu kompozisyon yarışmasında birinci olan 13 yaşındaki ortaokul öğrencisi, kazandığı gram altını Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Yalova Şubesine hediye etti.

75. Yıl Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu 7. sınıf öğrencisi Elif Umay Kınık, öğretmenleriyle gittiği dernek binasında, Şube Başkanı Mustafa Ürkmez'i ziyaret etti.

Kompozisyon yarışmasından kazandığı gram altını Ürkmez'e teslim eden Kınık, burada yaptığı konuşmada, Mehmet Akif Ersoy'un İstiklal Marşı'nı yazıp büyük ödülü hak ettiği günlerde, arkadaşının paltosunu ödünç alıp giydiğini hatırlattı.

Ersoy'un, kendine ait bir paltosu bile olmadığını vurgulayan Kınık, şöyle konuştu:

"Böylesine büyük maddi sıkıntılar içinde olmasına rağmen kazandığı para ödülünü, kadın ve çocuklara iş öğreten, cephedeki askerlere elbise diken Dar'ül Mesai Vakfına bağışlamıştır. Ben de büyük şairimizin hayatıyla ilgili açılan yarışmada birinci olarak aldığım ödülü, şehit ve gaziler derneğine bağışlıyorum. Mehmet Akif Ersoy ve şehitlerimizin aziz hatırası önünde saygıyla eğiliyorum. Şehitlerimizden emanet kardeşlerimizin birinin yüzünde küçük bir tebessüm oluşturabilirsem ne mutlu bana."

Duygulu anlar yaşayan Ürkmez, öğrenciye teşekkür etti.

Ürkmez, Elif Umay Kınık'ın davranışının çok anlamlı olduğunu dile getirerek, "Bu duygu ve düşünce, çekirdekten başlıyor. Bu, Türk milletinin ne kadar vefakar ve cefakar olduğunu gösteren bir örnektir. Maddiyat hiçbir zaman önemli değil. Önemli olan bu yavrumuzun yüreğindeki maneviyattır" ifadelerini kullandı.

Kazandığı altını şehit aileleri ve gaziler derneğine bağışladı

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :