Kazan'da "Türk Diplomatın Gözünden" fotoğraf sergisi

Kazan'da "Türk Diplomatın Gözünden" fotoğraf sergisi

Başkonsolos Dilmaç'ın Tataristan'da çektiği fotoğraflardan seçilen 30 esere yer verilen sergi, Kazan'da izlenime sunuldu

KAZAN (AA) - Tataristan'ın Kazan kentinde, Türkiye Cumhuriyeti Başkonsolosluğunun kuruluşunun 20'nci yıl dönümü etkinlikleri kapsamında "Türk Diplomatın Gözünden" başlıklı fotoğraf sergisi açıldı.

Kazan Yunus Emre Enstitüsünün desteğiyle hazırlanan sergide, Türkiye'nin Kazan Başkonsolosu Turhan Dilmaç'ın Tataristan'da çektiği 30 fotoğrafa yer verildi.

Serginin açılışında konuşan Dilmaç, Kazan Başkonsolosluğunun, Rusya Federasyonu'nda Türkiye'nin açtığı ilk başkonsolosluk ve Tataristan'daki yabancı ülke başkonsoloslukları arasında da ilk olduğunu belirterek, bundan gurur duyduklarını söyledi.

Devlet Konseyi Kültür, Bilim, Eğitim ve Milli Konular Komisyonu Başkanı Razil Veliyev ise daha önce birçok sanatçının sergisini gördüğünü ancak daha önce bir diplomatın bu denli çalışmasına tanıklık etmediğini dile getirerek, bu fotoğraflarda Tataristan'a karşı sevgi ve saygıyı sezdiğini kaydetti.

Daha sonra Dilmaç, sergisindeki eserleri inceleyen davetlilere fotoğraflarıyla ilgili bilgi verdi.

- "Profesyonel değilim, hala bir öğrenciyim"

Turhan Dilmaç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, fotoğraf sanatıyla gençliğinde ilgilenmeye başladığını ifade etti.

Üniversite yıllarında fotoğraf derslerine katıldığını aktaran Dilmaç, bu konuda kendisini profesyonel değil, bir öğrenci olarak gördüğünü vurguladı.

Tataristan'ın, Türkiye'nin Rusya ile ilişkilerinin çok önemli bir unsuru olduğuna işaret eden Dilmaç, bu coğrafyanın Türk iş çevreleri bakımından da çok aktif olduğunu belirtti.

Türkler ile Tatarların kardeş halklar olduğuna dikkati çeken Dilmaç, kültür ve insani ilişkiler açısından sıkı ilişkiler yaşadıklarını sözlerine ekledi.

Törene, bazı milletvekillerinin yanı sıra Tataristan Müftüsü'nün birinci yardımcısı Rüstem Batrov, Kazan Metropoliti Feofan, Kazan Eski Tatar Mahallesi Belediye Başkanı Marat Usmanov, kentteki diplomatik misyon temsilcileri, Kazan Federal Üniversitesi öğretim üyeleri, Tataristan Fotoğrafçılar Birliği yetkilileri ve Kazan'daki Türk öğrenciler katıldı.

Türkiye'nin Kazan Başkonsolosluğu binasında izlenime sunulan sergi, bir ay açık kalacak.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :