Kazanan ‘Biz’ Olmuştur
Türkiye İmam Hatipliler Vakfı Genel Başkanı Ecevit Öksüz 16 Nisan’dakki referandum sonuçlarına ilişkin olarak açıklamalarda bulundu
Türkiye 16 Nisan 2017 tarihinde yapılan referandumla hükümet sistemi değişikliği konusunda “Evet” lehine karar verdiğini ifade eden Öksüz, “Öncelikle bu kararın ülkemiz, milletimiz, gönül coğrafyamız ve tüm insanlık için hayırlı olmasını temenni ediyorum. Türkiye demokrasi tarihinde sivillerin yaptığı ilk değişiklik olarak tarihe geçen bu kararın, sistemin işlerlik kazanması ile birlikte herkesin ve her kesimin yararına olduğu daha net bir şekilde anlaşılacaktır. Bu referandumun aslında bir kaybedeni olmamıştır. Bugün kazanan Anadolu irfanıdır; köklerimize bağlı olan yeni bir medeniyet tasavvurudur, geçmişle bugünü, bugünle geleceği birbirine bağlayacak köprülerdir. Ne kadar teşekkür etsek azdır” dedi.
ANADOLU İRFANI HEP KİLİTİ AÇMIŞTIR
Nerede kilitlenen bir nokta varsa, kilidi Anadolu irfanı açmıştır diyen Öksüz, şunları söyledi: “15 Temmuz’da olduğu gibi, bugün meydana gelen yeni dönüşümün altında da Anadolu irfanının imzası vardır. İlla bir kaybedenden bahsedecek olursak, bilinmelidir ki kaybeden; ülkemizin güçlü yürüyüşüne engel olmak isteyen terör örgütleri, her türlü vesayetçi anlayış ve bürokratik oligarşi, Türkiye’nin gelişmesini ve kalkınmasını istemeyen Avrupa’nın karanlık orta çağ zihniyeti olmuştur. Bu vesile ile bütün baskılara rağmen, istikrarlı, güçlü ve büyük bir Türkiye inşa etmek üzere “Evet” diyen milletimizin kararına, dahili ve harici bedhahların ve diğer tüm kesimlerin saygı göstermesi gerekmektedir.”
SONUÇ, MİLAT NİTELİĞİNDE
Evet’e yüklenen anlam, ‘Hayır’ diyenlerin de hak ve adaletin hakim olduğu bir ülkede huzur içerisinde yaşayacağı gerçeği olduğunu belirten Öksüz, “Şüphesiz elde edilen sonuç, ülkemizin muasır medeniyetler seviyesine çıkması ve hatta öncü olma hedefine doğru yürümesinde bir milat niteliğindedir. Sivil toplum kuruluşlarından bürokrasiye, reel sektörden siyasete de özel sorumluluklar yüklemektedir. Bu anlamda; Türkiye İmam Hatipliler Vakfı olarak sorumluluklarımızın farkında olarak, dün olduğu gibi bugün de çalışma alanımıza giren her türlü konuda nitelikli, derinlikli, sorunları tespit eden, çözüm üreten, kuşatıcı ve kapsayıcı çalışmalar yürütmeye devam edeceğimizi, ülkemizin yükselişine katkı sunacağımızı kamuoyu ile paylaşmak isteriz” diye konuştu. Haber Merkezi