Kazakistan'da nevruz şenliği

Kazakistan'da nevruz şenliği

Türkistan'da Türk dünyası ve akraba toplulukların katıldığı Nevruz Bayramı kutlamaları yapıldı

TÜRKİSTAN (AA) - Kazakistan'da Nevruz Bayramı, Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) tarafından bu yıl, Türk Dünyası Kültür Başkenti ilan edilen Türkistan şehrinde çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Türkistan'da Hoca Ahmet Yesevi Türbesi'nin bulunduğu alanda kurulan çadırlarda konuklara milli yemekler ikram edildi, çeşitli spor ve kültür etkinlikleri yapıldı.

Türk dünyasından 300'e yakın bilim adamı, siyasetçi ve sanatçının katıldığı kutlamalar kapsamında Türkistan'ın Türk Dünyası Kültür Başkenti ilan edilmesi onuruna yapılacak etkinlikler de başlatıldı.

Kutlamalara, Güney Kazakistan Eyaleti Valisi Canseyit Tuymebayev, Kültür ve Spor Bakanı Arstanbek Muhamediuli, TÜRKSOY Genel Sekreteri Düsen Kaseinov’un yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

Güney Kazakistan Valisi Tuymebayev, burada yaptığı konuşmada, "Şüphesiz nevruz yenilik, ilim, kardeşlik, dostluk, barış ve dayanışmanın, gayret ve emeğin, bereketin bayramıdır." dedi.

Türkistan'ın, Türk dünyasının manevi başkenti ilan edilmesiyle çifte bayram yaşadıklarını ifade eden Tuymebayev, "Türkistan, hakların bayraklarının dalgalandığı topraktır. Türk halkının yiğit evlatlarını yetiştirmiş kutsal mekandır." şeklinde konuştu.

Tuymebayev, TÜRKSOY'un "Türk dünyasının UNESCO'su" olarak adlandırılabilecek konuma geldiğini belirterek Türkistan'ın kültür başkenti olması münasebetiyle Çimkent ve Türkistan'da birçok etkinlik düzenleneceğini anlattı.

Türk dünyasındaki kültürel bağların gelişmesine katkı sağlayan Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan'dan gazetecilere ödüllerin verildiği etkinlik, Türk ve akraba topluluklardan sanatçıların verdiği konserlerle devam etti.

Tüm gün devam edecek nevruz kutlamaları, akşam verilecek konserle sona erecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler