Kazakistan’da Kurban Bayramı hazırlıkları

Kazakistan’da Kurban Bayramı hazırlıkları

Diyanet Vakfı, bin 500 aileye kurban eti dağıtacak

ASTANA (AA) - Kazakistan'da halk, alışverişi yaparak ve kurbanlıklarını alarak Kurban Bayramı'na hazırlanıyor.

Başkent Astana'da bayram hazırlıkları kapsamında Müslümanlar, kurbanlıklarını almak için hayvan pazarlarına gitmeye devam ediyor.

Ülkede halk, arife günü geleneksel bir ekmek çeşidi olan "baursak" ve milli yemeklerini pişirerek evlerine gelen misafirlerine ikram ediyor.

Artem pazarında alışverişini yapan Astana sakini Orunbasar Jakupova, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Bugün evde baursakın yanı sıra güzel yemekler pişireceğiz. Misafir ağırlayacağız. Dua edeceğiz.” dedi.

Pazardaki satıcılardan Gulmira Desigenova ise bayram öncesi pazarlarda gıda ürünlerinde fiyatların arttığını ifade ederek “Kurbanlıkların da fiyatı artıyor. Buna rağmen, içten dileklerimizle kurban keseceğiz. Bayram için gereken tüm hazırlıklarımız yapacağız." diye konuştu.

- Diyanet Vakfı bin 500 aileye kurban eti dağıtacak

Türkiye'nin Astana Büyükelçiliği Din İşleri Müşaviri İbrahim Yılmaz ise bu yıl Kazakistan'ın 6 bölgesinde 51 büyükbaş hayvan kestireceklerini kaydederek "Kurbanları hem dini hem de hijyen şartlarına uygun bir biçimde kestirerek çocuk, öğrenci ve yetim yurtları dahil bin 500 aileye dağıtacağız.” dedi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :