Kazakistan’da ilk iftar yapıldı

Kazakistan’da ilk iftar yapıldı

Kazakistan’da yüzlerce Müslüman camilerde ilk iftar yaptı

ASTANA (AA) – Kazakistan’ın başkenti Astana’daki Hazreti Sultan Camisi'nde yüzlerce Müslümana ilk iftar yemeği verildi.

Kazakistan Müftülüğü tarafından hayırsever insanların desteği ile düzenlenen iftar yemeğine yüzlerce Müslüman katıldı.

İftar öncesi camide namazlarını kıldıktan sonra caminin restoranında kurulan iftar sofrasına geçen Müslümanlara, "beş parmak" gibi milli Kazak yemekleri ikram edildi.

Kazakistan Baş Müftüsü Yardımcısı ve Hazreti Sultan Camisi'nin baş imamı Oraz Serikbay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ramazan ayında iftar yemeği vermenin oruç tutmaya değer olduğunu belirterek, “Bugün Müslüman vatandaşlarımızın desteği ile yaşlılar evlerinde ve yoksul ailelerin yanı sıra toplam 500 kişiye iftar yemeği veriyoruz.” dedi.

Ramazan ayında Müslümanların birbirlerine ve Allah’a olan sevgisinin artacağına işaret eden Serikbay, “Ülkemizin bütün camilerinde bu tür iftar yemekleri organize edildi ve ramazan ayı boyunca iftarlar yapılacaktır.” şeklinde konuştu.

Müftülüğün desteği altında iftar yemeği verenlerden Aniyaş Baysalbekova da ramazan ayının insana sabırlı ve hayırsever olmaya öğrettiğini belirterek, “Ramazan sadece sabahtan akşama kadar yemek yememek değil. Ramazan ruhani açıdan kendini eğitmektir.” dedi.

20 yıldır oruç tuttuğunu dile getiren Baysalbekova, “19 saat sürmesine rağmen, hiçbir zorluğu yaşamadan orucumuzu tuttuk. Niyetin iyi olursa, karnın de acıkmaz.” İfadesini kullandı.

Kazakistan’da halkın yüzde 70’i Müslümanlardan oluşuyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler