Kazakistan Konya Fahri Konsolosu Kabakcı'ya 'hayırlı olsun' ziyareti

Kazakistan Konya Fahri Konsolosu Kabakcı'ya 'hayırlı olsun' ziyareti

Konya Aydınlar Ocağı ve Hikmet ilim ve Sanat Derneği üyeleri, Kazakistan Konya Fahri Konsolosu olan Mustafa Kabakcı’ya 'hayırlı olsun' ziyaretinde bulundu

Konya Aydınlar Ocağı ve Hikmet ilim ve Sanat Derneği (HiSDER) üyeleri, Kazakistan Konya Fahri Konsolosu olarak görevlendirilen 24. Dönem Konya Milletvekili Mustafa Kabakcı’ya “hayırlı olsun” ziyaretinde bulundu.

Kazakistan Konya Fahri Konsolosluğu’nun kendisine resmî olarak bir sene önce tevdi edildiğini ifade eden Konya eski AK Parti Milletvekili Mustafa Kabakcı, Konya’da Türk Dünyasından 1400’e yakın öğrenci bulunduğunu belirterek amacının “Türk Dünyası Öğrenci Birliği” hafızası oluşturmak olduğunu ifade etti. Kabakcı, “Öğrencileri bu birlik etrafında toplayarak onlara 300’er gruplar halinde Konya Ticaret Odası’nda dış ticaret kursuna tabi tutmak ve 100’er kişilik gruplar halinde Konya sanayisini onlara gezdirerek Konya’da bir Türk Dünyası Öğrenci Birliği Hafızası oluşturmayı düşündüm. Büyükşehir Belediyesi de “Hemşerilik Beratı” hazırlayarak bu öğrencilere; Konya’dan ayrılmadan önce, bu beratla ülkelerine dönmelerini sağlamak ve bir mensubiyet şuuru geliştirmektir. Bu düşünce ve fikrimi de ilgili mercilerle paylaştım” dedi.

Konya Aydınlar Ocağı Genel Başkanı Dr. Mustafa Güçlü, Kazakistan Konya fahri Konsolosu Mustafa Kabakcı’ya “Büyük Selçuklu Mirası” adlı üç ciltten oluşan kitap hediye ederek “Fahri konsolosluğunuz hayırlı olsun. Türk Dünyası ve Kazakistan ile Türkiye ve Konya arasında kardeşlik adına kültürel köprüler kurulmasını yönünde çalışmalarınızda başarılar dilerim” dedi. Ziyaret programına katılan Uluslararası Mevlâna İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden İsmail Syerik de, dombrası ile “Dombıra” şarkısını çaldı.

hii.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.