Kazakistan-Dominik Cumhuriyeti ilişkileri

Kazakistan-Dominik Cumhuriyeti ilişkileri

Kazakistan Dışişleri Bakanı Abdrahmanov:- "Kazakistan güvenlik ve güncel tehditlerle mücadelede Dominik Cumhuriyeti'yle aynı görüşe sahip. Bu nedenle Latin Amerika ve Karayip bölgesiyle yakın iş birliği yapmak istiyoruz" - Dominik Cumhuriyeti Dışişleri Ba

ASTANA (AA) - Kazakistan Dışişleri Bakanı Kayrat Abdrahmanov, ülkesinin güvenlik ve güncel tehditlerle mücadelede Dominik Cumhuriyeti ile aynı görüşte olduğunu, bu nedenle Latin Amerika ve Karayip bölgesiyle yakın iş birliği yapmak istediklerini söyledi.

Dışişleri Bakanı Abdrahmanov, başkent Astana'da bakanlık binasında, Dominikli mevkidaşı Miguel Vargas ile görüştü.

İkili ve uluslararası gündeme ilişkin konuların ele alındığı görüşmede, taraflar karşılıklı olarak siyasi, ticari, insani, yatırım, turizm, kültür gibi alanlarda ilişkileri geliştirmek hususunda mutabakat bildirdi.

Görüşmenin ardından ortak bildiri imzalandı ve basın toplantısı düzenlendi.

Abdrahmanov, burada yaptığı konuşmada, tüm alanlarda ilişkileri geliştirme imkanlarının olduğuna dikkati çekerek, şu an vize sisteminin kolaylaştırılmasına ilişkin anlaşmanın hazırlandığını söyledi.

Ayrıca Abdrahmanov, Kazakistan'ın güvenlik ve güncel tehditlerle mücadelede Dominik Cumhuriyeti ile aynı görüşe sahip olduğunu, dolayısıyla Latin Amerika ve Karayip bölgesiyle yakın iş birliği yapmak istediğini aktardı.

Bakan Vargas, Kazakistan'ın Orta Asya bölgesindeki önemli ortak olarak görüldüğüne işaret ederek, ülkesinin Astana EXPO 2017 Uluslararası Fuarı'na katılmasının ikili ilişkilerin geliştirilmesini sağlayacağını dile getirdi.

Vargas'ın Kazakistan temasları kapsamında Almatı kentini ziyaret etmesi bekleniyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :