Kazakistan Cumhurbaşkanı Nazarbayev Japonya’da

Kazakistan Cumhurbaşkanı Nazarbayev Japonya’da

Nazarbayev, Japonya İmparatoru Akihito ile görüştü- İki ülke arasında 1,2 milyar dolarlık yatırım anlaşmaları imzalandı

ASTANA (AA) – Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev, Tokyo ziyareti kapsamında Japonya İmparatoru Akihito ile bir araya geldi.

Cumhurbaşkanlığı Basın Ofisinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Nazarbayev ile İmparator Akihito arasındaki görüşmede ikili ilişkiler ele alındı.

Cumhurbaşkanı Nazarbayev, toplantıda yaptığı konuşmada, iki ülkenin nükleer silahsızlanmanın yanı sıra uluslararası güvenliğin sağlanması alanında da sıkı işbirliği yaptığını kaydetti.

Kazakistan’ın 2017-2018 döneminde Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi üyesi olduğunu anımsatan Nazarbayev, “Ülkemiz, bu önemli misyonu yerine getirirken nükleer silahsız bir dünyanın inşa edilmesi, enerji sorunlarına çözüm bulunması, gıda ve su güvenliğinin sağlanması için tedbirler alacak.” dedi.

- 1,2 milyar dolarlık anlaşmalar imzaladı

Kazakistan Cumhurbaşkanı Nazarbayev, temasları kapsamında Kazakistan-Japonya İş Forumu'na da katıldı. Forumun ardından iki ülke arasında 1,2 milyar dolar değerinde 15 yatırım anlaşması imzalandı.

Enerji, yeni teknoloji, petrol, kimya ve diğer alanlardaki anlaşmalar arasında Japonya’nın Kazakistan’ın Magnitausk eyaletinde rüzgar enerji santralini inşa etmesi projesi de yer alıyor.

Son 11 yılda Japonya’nın Kazakistan’a yaptığı doğrudan yatırım miktarı 5,1 milyar dolara ulaşırken 2015 yılında iki ülke arasındaki ticaret hacmi 1,4 milyar dolar oldu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :