Kazakistan Cumhurbaşkanı Nazarbayev Azerbaycan'da

Kazakistan Cumhurbaşkanı Nazarbayev Azerbaycan'da

Nazarbayev, mevkidaşı Aliyev ile görüştü- Azerbaycan ve Kazakistan arasında demiryolları, vergi, otomobille ulaşım, diplomasi ve bitki karantinası alanlarında anlaşmalar imzalandı

BAKÜ (AA) - Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev, resmi temaslarda bulunmak için geldiği Azerbaycan'da, Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile görüştü.

Aliyev, Nazarbayev'i resmi törenle karşıladı, daha sonra ikili ve heyetlerarası görüşmeler gerçekleştirildi.

Heyetlerarası görüşmede konuşan Aliyev, bugün alacakları kararların kısa zamanda ticaret hacminin önemli derecede artmasına büyük katkı sağlayacağını söyledi.

Her iki ülkenin de ulaştırma, enerji ve ekonomi projeleri vasıtasıyla bölgesel işbirliğini güçlendirmek için çok işler gördüğünü ifade eden Aliyev, şirketler arasındaki karşılıklı sermaye yatırımından memnun olduğunu kaydetti.

Nazarbayev ise bugün imzalanacak anlaşmaların iki ülke arasındaki ekonomik ve finansal işbirliğini geliştireceğini bildirdi.

Bir kaç yıl içerisinde ticaret hacminin artırılması için iyi olanakların bulunduğunu söyleyen Nazarbayev, kültürel ilişkilerin de ihmal edilmemesi gerektiğini vurguladı.

- Azerbaycan ve Kazakistan arasında anlaşmalar

Görüşme sonrasında Aliyev ve Nazarbayev, görüşmelerine ilişkin ortak bildiriye imza attı. Daha sonra ilgili bakanlıklar arasında, demiryolları, vergi, otomobille ulaşım, diplomasi ve bitki karantinası alanlarında anlaşmalar imzalandı.

- Nazarbayev'e "Haydar Aliyev Nişanı"

Basın toplantısının ardından Aliyev, konuk Cumhurbaşkanına Azerbaycan'ın en yüksek devlet nişanı olan "Haydar Aliyev Nişanı" tevcih etti. Aliyev, görüşmeler sonrasında Nazarbayev'in onuruna yemek verdi.


Kazakistan Cumhurbaşkanı Nazarbayev Azerbaycan'da

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler