Kaza tespit tutanağı artık e-Devlet’te

Kaza tespit tutanağı artık e-Devlet’te

Matbu evraka gerek kalmadan, e-Devlet uygulaması üzerinden kazaya karışan sürücüler artık kaza tutanaklarını cep telefonlarıyla kolayca tutabilecekler.

E-Devlet Mobil Uygulaması Kaza Tutanaklarını Kolaylaştırıyor

Maddi hasarlı trafik kazaları sonrası yaşanan tutanak karmaşasına son veren bir yenilik, e-Devlet mobil uygulamasına entegre edildi. Artık sürücüler, trafik polisine gerek duymadan kendi aralarında tutanak oluşturabilecekler ve bunu cep telefonları üzerinden gerçekleştirebilecekler.

Nasıl Kullanılacak?

E-Devlet mobil uygulamasında "kaza tespit" araması yapıldığında, kullanıcılar özel bir "kaza tutanağı" sekmesiyle karşılaşacaklar. Bu sekme üzerinden, kullanıcılar yeni bir tutanak oluşturabilecekleri gibi, mevcut bir tutanağa da dahil olabilecekler.

kaza.jpg

Pratik ve Kullanıcı Dostu

Yeni özellik, kullanıcıların araç ve sürücü bilgilerini, kazanın konumunu tek tek tutanağa eklemelerine olanak tanıyor. Bu sayede, zaman kaybı yaşanmadan kaza detayları sisteme kaydedilebilecek. Ayrıca, daha önce tutulan tüm tutanaklara da mobil uygulama üzerinden kolayca erişilebilecek.

Güncelleme İle Kullanıma Sunuluyor

Tüm bu pratik özelliklerden yararlanabilmek için e-Devlet uygulamasının güncellenmesi gerekecek. Ancak güncelleme sonrası, sürücüler trafik kazalarıyla ilgili işlemleri artık matbu evraklara gerek duymadan, kolayca cep telefonları üzerinden halledebilecekler.

Bu yenilik, sürücülerin zamandan tasarruf etmelerini sağlarken, trafik kazaları sonrası yaşanan formalitelerin de daha hızlı ve verimli bir şekilde tamamlanmasına olanak tanıyacak.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.