Kayseri'ye YHT'ye ne zaman kavuşacak? Vekil Arıkan tarih verdi

Kayseri'ye YHT'ye ne zaman kavuşacak? Vekil Arıkan tarih verdi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın bütçesi Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülürken, Saadet Partisi Kayseri Milletvekili Mahmut Arıkan, hızlı tren projeleri ve 2023 hedefleri üzerine çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde devam eden bütçe maratonunda, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın bütçesi Plan ve Bütçe Komisyonu'nda ele alındı. Saadet Partisi Kayseri Milletvekili Mahmut Arıkan, Saadet Grubu adına yaptığı konuşmada, ulaştırma, altyapı, ve haberleşme alanlarındaki yatırımların gerçekleşme oranlarına dikkat çekti.

Arıkan, 2011 Genel Seçimleri öncesinde duyurulan 2023 hedeflerini ele alarak, bu hedeflerin sadece yüzde 20'sinin gerçekleştiğini belirtti.

Yapılan yatırımların memlekete fayda sağlaması durumunda desteklerini sunduklarını vurgulayan Arıkan, gerçekleşme oranları düşük olan projeler için "bu büyük öngörüsüzlük için mazeretiniz nedir?" sorusunu yöneltti.

Kayseri'nin hızlı tren projesine de değinen Arıkan, projenin stratejik planlamalarda ve proje sürelerinde yaşanan sıkıntılara dikkat çekti. Hızlı tren garlarının şehir dışına yapılması hatasının zaman içinde düzeltildiğini belirten Arıkan, ancak projelerin uzun süreli gecikmeler yaşadığını ifade etti.

Kayseri'ye hızlı trenin geliş sürecini 15 yıllık bir hikaye olarak özetleyen Arıkan, projenin son durumuyla ilgili alınan bilgileri paylaşarak, "Bizim hikayenin vuslatı şimdilik 2028'e ertelendi" dedi.

Arıkan, bütçe hakkının anayasal bir hak olduğunu belirterek, yapılan yatırımlarda stratejik hatalara ve öngörüsüzlüğe karşı olduklarını ifade etti. "Bütçeye karşı değiliz, ancak öngörüsüzce hazırlanmış harcama politikalarına karşıyız" diyen Arıkan, 2024 bütçesinin hayırlara vesile olmasını temenni etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.