
Kayseri’ye Dev Yatırım: Günlük 300 Ton Kapasiteli
Geleneksel beslenme kültürünü modern üretim teknikleriyle buluşturan Kadim Bakliyat, Kayseri Mimarsinan OSB’de günlük 300 ton işleme, 50 ton paketleme kapasiteli üretim tesisini hizmete açtı.
Kadim Bakliyat tarafından Kayseri Mimarsinan Organize Sanayi Bölgesi’nde kurulan yeni üretim tesisinin açılışı dualarla gerçekleştirildi. Tesis, günlük 300 ton işleme ve 50 ton paketleme kapasitesiyle dikkat çekerken, bölge ekonomisine de katkı sağlayacak.
Açılış törenine Kadim Bakliyat Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Haşıl, Yönetim Kurulu Üyesi İlhan Zafer, Ticaret Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan ve Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç başta olmak üzere çok sayıda davetli katıldı.
“Yerli üretim ve geleneksel değerlere bağlıyız”
Tesisle ilgili bilgi veren Kadim Bakliyat Yönetim Kurulu Üyesi İlhan Zafer, “Bugün yalnızca bir tesisin kapılarını değil, yerli üretim ve sağlıklı beslenmeye olan inancımızla yeni bir sayfa açıyoruz” dedi.
Zafer, bulgur, pirinç, nohut, mercimek ve kuru fasulyeden oluşan 5 temel ürünü yüksek kalite standartlarıyla tüketiciye sunduklarını belirterek şunları söyledi:
“Üretim gücümüzü altyapımızdan alıyoruz. Tesisimizde günlük 300 ton işleme, 50 ton da paketleme yapılabiliyor. Biz sadece bir gıda markası değiliz; yerli üreticiyi destekleyen, sağlıklı yaşamı teşvik eden bir vizyonun temsilcisiyiz.”
Zafer ayrıca, “Yerli üretimin Türkiye'de tüketilmesini sağlamak, daha yüksek katma değer yaratmak ana hedefimiz” diyerek üretim vizyonlarını ortaya koydu.
Kaynak: