Kayserili çiftçiler üniversiteli olacak

Kayserili çiftçiler üniversiteli olacak

KAYSERİ (AA) - Erciyes Üniversitesi Veteriner Fakültesi tarafından hazırlanan "Çiftçilerimiz Üniversitede Projesi" kapsamında, Kayserili çiftçilere tarım...

KAYSERİ (AA) - Erciyes Üniversitesi Veteriner Fakültesi tarafından hazırlanan "Çiftçilerimiz Üniversitede Projesi" kapsamında, Kayserili çiftçilere tarım ve hayvancılık konusunda eğitim verilecek.

Veteriner Fakültesi Eğitim Araştırma ve Uygulama Hastane Başhekimi Doç. Dr. Ali Cesur Onmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de çiftçilerin tarım ve hayvancılık alanındaki en önemli sorunlarından birisinin, yaygın ve sürekli profesyonel eğitim ve bilgilendirme desteklerinden yeterince faydalanmamaları olduğunu söyledi.

Özellikle aile tipi işletmeler başta olmak üzere birçok işletmede bilimsel ve güncel yöntemlerin yerine geleneksel yetiştiriciliğin tercih edildiğini vurgulayan Onmaz, "Çiftçilerimiz Üniversitede Projesi sayesinde Ziraat ve Veteriner fakültelerinden uzmanlar ile çiftçiler bir araya getirilecek, teknik bilgilendirme ve yerinde uygulamalarla çiftçilerimizin bilinçlendirilmesi sağlanacak. Böylece üniversite-sanayi işbirliğinin bir örneği de çiftçilerimiz ile üniversitelerimiz arasında gerçekleştirilecek." diye konuştu.

Onmaz, proje kapsamındaki eğitimlerin 12-16 Aralık günleri 17.00-20.00 saatlerinde yapılacağını ifade ederek, katılımcılara sertifika verileceğini kaydetti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :