Kayseri'den "Babayiğitler"e davet

Kayseri'den "Babayiğitler"e davet

KAYSO Başkanı Büyüksimitci:- "Biz bu şirketlerimizi, şehrimizin potansiyelini birebir anlatıp, bizzat yerinde incelemelerde bulunmak üzere Kayseri'ye davet ettik"- "Türkiye'nin yükünü sanayide Marmara Bölgesi çekiyor. Kayseri, Konya, Aksaray gibi Orta Ana

KAYSERİ (AA) - Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitci, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "babayiğitler" olarak nitelendirdiği, Türkiye'nin Otomobili Projesi Ortak Girişim Grubu'nu oluşturan 5 firmayı, gönderdikleri mektupla Kayseri'ye davet ettiklerini bildirdi.

Büyüksimitci, yaptığı yazılı açıklamada, Cumhurbaşkanlığı külliyesinde düzenlenen Türkiye'nin Otomobili Projesi Ortak Girişim Grubu tanıtım toplantısına katıldıklarını, toplantının ardından Vali Süleyman Kamçı'nın bilgisi dahilinde girişim grubunu oluşturan 5 şirkete davetiye mektubu gönderdiklerini belirtti.

Söz konusu şirketleri Kayseri'ye davet ettiklerini bildiren Büyüksimitci, şunları kaydetti:

"Çok isabetli olduğunu düşündüğümüz 5 güzide şirketimiz girişim grubunda yer aldı. Biz bu şirketlerimizi, şehrimizin potansiyelini birebir anlatıp, bizzat yerinde incelemelerde bulunmak üzere Kayseri’ye davet ettik. Daha önce açıkladığımız gibi İncesu OSB'de 1 milyon metrekare civarında otomobil için verebileceğimiz yerimiz hazır. Serbest Bölge Başkanı Memduh Büyükkılıç yine otomobil için yer verebileceğini söyledi. Yine şu anda çalışmasını yaptığımız 4. Organize Sanayi Bölgesi'nde de yer verebiliriz. Başka bir yerden isterlerse oralardan da verebiliriz. Yer konusunda sıkıntımız yok."

- "Otomobil fabrikası için liman şehrine gerek yok"

Otomobil fabrikalarının liman kentinde bulunması gibi bir zorunluluğun olmadığını belirten Büyüksimitci, şu değerlendirmelerde bulundu:

"(Otomotiv üretimi için liman gereklidir) diye bir cümle kuruluyor. Kesinlikle ve kesinlikle Almanya, İngiltere dahil, Amerika kıtası dahil böyle bir zorunluluk yok. Haritasına baktığınız zaman ki biz daha önce sunum yapmıştık, Almanya, Amerika, İngiltere ve Çek Cumhuriyeti'ndeki durumu... kesinlikle bir ya da iki tane fabrika dışında limanda otomobil fabrikası yok. Türkiye'nin yükünü sanayide Marmara Bölgesi çekiyor. Kayseri, Konya, Aksaray gibi Orta Anadolu şehirlerinin artık bu paylaşıma girmesi lazım. Endüstriyel altyapısı olan, sanayi kültürü olan şehirlerimiz bu yatırım için hazır bekliyorlar."

Elektrikli otomobilde maliyetin yüzde 35’lik kısmını lityum iyon hücresinin oluşturduğunu ifade eden Büyüksimitci, Kayseri'de bunu üretme yeteneğine sahip firma bulunduğunu kaydetti. Büyüksimitci, kentte başta Aspilsan olmak üzere havacılık ve savunma sanayisi ile yerli otomobil üretimine destek sağlayacak altyapı yatırımları ve kalifiye iş gücünün hazır olduğunu bildirdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :