Kayseri'den 2 belediye başkanı AK Parti’ye katıldı
AK Parti MKYK sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP ve Yeniden Refah Partisi'nden istifa eden 4 belediye başkanına rozet taktı. Kayseri ve İzmir'den kritik katımların yaşandığı tören siyasette geniş yankı uyandırdı.
AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK), Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. AK Parti Genel Merkezi Konferans Salonu'nda basına kapalı olarak gerçekleşen kritik zirvenin ardından siyasette dengeleri değiştirecek bir rozet takma töreni düzenlendi. Muhalefet partilerinden istifa eden dört belediye başkanı resmen AK Parti saflarına katıldı.
Kayseri ve İzmir Ön Planda: Rozetleri Cumhurbaşkanı Erdoğan Taktı
Gerçekleşen törende Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partiye katılan isimlere rozetlerini bizzat takdim etti. Katılımlar arasında özellikle İç Anadolu ve Ege bölgesindeki belediyeler dikkat çekti.
CHP'den istifa ederek AK Parti saflarına geçen isimler şu şekilde sıralandı:
Kayseri Felahiye Belediye Başkanı Şeref Gülseren
Kayseri Akkışla Belediye Başkanı Mustafa Dursun
İzmir Foça Belediye Başkanı Saniye Bora Fıçı
Yeniden Refah Partisi’nden istifa ederek AK Parti'ye katılan isim ise Muş Sungu Belde Belediye Başkanı Turan Sayılgan oldu.
Yerel Siyasette Kartlar Yeniden Dağıtılıyor
MKYK toplantısının hemen ardından gerçekleşen bu hamle ile birlikte, yerel yönetimlerdeki temsil oranlarında dikkat çeken bir değişim yaşandı. Kayseri'de iki ilçe belediyesinin aynı anda saf değiştirmesi bölge siyasetinde hareketlilik yaratırken, yeni katılımların önümüzdeki dönemde de devam edip etmeyeceği merak konusu oldu.
Kaynak: