Kayseri'deki terör saldırısına tepkiler

Kayseri'deki terör saldırısına tepkiler

KİLİS (AA) - Kilis 7 Aralık Üniversitesi (KİYÜ) Rektörü Prof. Dr. İsmail Güvenç, Kayseri'deki terör saldırısını kınadı. Güvenç, yapılan hiçbir...

KİLİS (AA) - Kilis 7 Aralık Üniversitesi (KİYÜ) Rektörü Prof. Dr. İsmail Güvenç, Kayseri'deki terör saldırısını kınadı.

Güvenç, yapılan hiçbir saldırının, her geçen gün daha da büyüyen güçlü Türkiye'nin gelişmesine engel olamayacağını belirterek, şunları kaydetti:

"Ülkemiz son dönemde PKK, DEAŞ ve FETÖ gibi birçok terör örgütünün yoğun saldırısıyla karşı karşıya kalmaktadır. İsimleri farklı da olsa hedefleri yüce milletimiz ve kadim devletimiz olan terör örgütleri asla emellerine ulaşamayacaklar. İstanbul'dan sonra Kayseri'de gerçekleştirilen hain saldırıda yine canımız yandı. KİYÜ olarak tüm terör örgütlerini ve terör saldırılarını bir kez daha kınıyor, meydana gelen saldırıların birlik ve beraberliğimizi asla bozamayacağını bir kez daha ifade ediyoruz."

Güvenlik güçleri ve hükümetin her türlü saldırıyı bertaraf edebilecek kapasitede olduğunu aktaran Güvenç, bu vesileyle yaşanan saldırıda şehit olanlara Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifa diledi.

- "Terörden beslenenlere lanet olsun"

Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara ise yayınladığı mesajında, Türkiye'nin birlik, beraberlik ve huzurunu hedef alan bu saldılar karşısında, Türk milletinin dimdik ayakta durmaya devam edeceğini belirtti.

Bu tür menfur saldırların hiçbir zaman amacına ulaşamayacağını belirten Kara, "Ülkemize bu acıları yaşatan, vatanın ve halkın bütünlüğüne alçakça göz dikmiş teröristlere, terörü besleyenlere ve terörden beslenenlere lanet olsun. Yapılan bu saldırılarla Türkiye Cumhuriyeti’ne bölücü isteklerini kabul ettireceklerini zannedenler gaflet ve delalet içerisindedirler. Hayata, mutluluğa, huzura pusu kurmuş katiller, aziz milletimizi kışkırtarak birbirine düşüremeyeceklerdir. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın dediği gibi seferberlik ile bu hainlerin amaçlarına ulaşmalarını engelleyerek vatanımızı bölmeye çalışan hainlere fırsat vermeyeceğiz. Kayseri’deki hain saldırıda hayatını kaybeden şehitlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine büyük sabır, yaralılara acil şifalar diliyorum." ifadesini kullandı.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler