Kayseri'deki terör saldırısına tepkiler

Kayseri'deki terör saldırısına tepkiler

MALATYA (AA) - Malatya'da sivil toplum kuruluşları ve belediyeler Kayseri'deki terör saldırısını kınadı.Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır...

MALATYA (AA) - Malatya'da sivil toplum kuruluşları ve belediyeler Kayseri'deki terör saldırısını kınadı.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır yaptığı yazılı açıklamada, her zaman doğrunun temsilcisi olan milletin, tarih boyunca daima kötü emellerin hedefi haline geldiğini kaydetti.

Çakır, "Haklının, mağdurun yanında yer alan ülkemize kendi düzenlerini istedikleri gibi sürdürebilmek için terör dayatması yapılmaktadır. Bütün dünya şunu bilmelidir ki, tarih boyunca inandığı ve savunduğu haklı davasında hiçbir zaman ödün vermeyen bu millet, şu anda dayatılan terör karşısında da asla pes etmeyecek ve diz çökmeyecek. Çok yakın tarihimizde Kurtuluş Savaşı ve 15 Temmuz direnişi gibi iki zafer kazanan bu millet, bu terör illetinden de omuz omuza zaferle çıkacak, üstesinden gelecek." ifadelerini kullandı.

Şehitlere Allah'tan rahmet, yaralılara şifa dileyen Çakır, Türk milleti, TSK ve şehit yakınlarına başsağlığı diledi.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat ise terör saldırılarını bir kez daha nefretle ve lanetle kınadığını belirtti.

Terör saldırılarında şehit olanlara Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabır, yaralılara acil şifalar dileyen Polat, "Aziz milletimiz maruz kaldığı ihaneti ve kaybettiği evlatlarını unutmayacaktır. Milletimizin başı sağ olsun."

Polat, milletimizin birlik, beraberlik ve huzurunu hedef alan bu saldırıların amacına asla ulaşamayacağına da kaydetti.

Değerler Platformu tarafından yapılan açıklamada ise ülkenin istikrar, huzur ve güvenine yönelik menfur bir saldırı gerçekleştirildiğini ve çarşı iznine gitmek üzere olan askerlerle sivil vatandaşlara haince, alçakça terör saldırısı yapıldığı belirtildi.

Vahşetten başka, söyleyeceği sözü, ispatlayacağı hiçbir iddiası kalmayan kiralık örgütlerin vekalet savaşları sürdürmeye çalıştığına dikkati çekilen açıklamada, "Kendileri gelip savaşmak yerine, terörü finanse ediyorlar ve gizleme ihtiyacı bile duymadan kargo uçaklarını doldurarak, silah gönderiyorlar." ifadeleri kullanıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :