Kayseri'deki terör saldırısına tepkiler

Kayseri'deki terör saldırısına tepkiler

Anadolu Güvenlik Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Başkanı Sözen, Diyarbakır'da düzenlenecek "Şehitlere Saygı ve Milli Birlik Yürüyüşü" için vatandaşlara katılım çağrısı yaptı- Sözen: "Gelin ölümümüz pahasına da olsa vatanımıza, huzurumuza, barı

DİYARBAKIR (AA) - Anadolu Güvenlik Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Başkanı Ziya Sözen, Diyarbakır'da bugün düzenlenecek "Şehitlere Saygı ve Milli Birlik Yürüyüşü" için vatandaşlara katılım çağrısı yaparak, "Gelin ölümümüz pahasına da olsa vatanımıza, huzurumuza, barış ve kardeşliğimize sahip çıkalım." dedi.

Sözen, AA muhabirine açıklamasında, vatandaşların, bugün sivil toplum kuruluşları tarafından Kayseri'deki terör saldırısını protesto etmek için merkez Yenişehir ilçesindeki Şehitler Anıtı önünde saat 13.00'de yapılacak basın açıklaması ve ardından düzenlenecek yürüyüşe katılmasını istediklerini söyledi.

Vatanını, milletini, bayrağını seven, ülkede barış, huzur ve kardeşlik isteyen herkesi etkinliğe beklediklerini ifade eden Sözen, şunları kaydetti:

"Peygamberler şehri Diyarbakır halkı, yıllardır sana eziyet eden teröre karşı sessiz mi duracaksın? Gün teröre karşı korkmadan sesini yükseltme günüdür. Üzerindeki ölü toprağını atıp silkelenme, haksızlık karşısında sesini yükseltme günüdür. Korkmayacağız, susmayacağız, diz çökmeyeceğiz. Teröre ve teröristlere boyun eğmeyeceğiz. Her gün esaret, baskı, tehdit ve korku altında yaşamaktansa bir gün başımız dik onurlu şerefli bir şekilde ölelim. Unutmayın yatağımızda hastalanıp da ölebiliriz, trafik kazasında da ölebiliriz. Bu vatan için ay yıldızlı bayrağımızın dalgalanması için, ezanımızın susmaması için ölmek, şehit olmak her kula nasip olmaz. Gelin ölümümüz pahasına da olsa vatanımıza, huzurumuza, barış ve kardeşliğimize sahip çıkalım."




AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler