Kayseri'deki terör saldırısına tepkiler

Kayseri'deki terör saldırısına tepkiler

TİSK:- "Gerçekleştirilen terör saldırıları karşısında asla yılgınlığa kapılmaksızın, birliğimizi güçlendirerek bu zor zamanları mutlaka aşacağız"

ANKARA (AA) - Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonunca (TİSK) Kayseri'deki terör saldırısına ilişkin "Gerçekleştirilen terör saldırıları karşısında asla yılgınlığa kapılmaksızın, birliğimizi güçlendirerek bu zor zamanları mutlaka aşacağız." değerlendirmesinde bulunuldu.

TİSK'ten yapılan açıklamada, bu sabah Kayseri’de askerleri hedef alan hain terör saldırısının büyük üzüntüye sebep olduğu belirtildi.

Açıklamada, "Gerçekleştirilen terör saldırıları karşısında asla yılgınlığa kapılmaksızın, birliğimizi güçlendirerek bu zor zamanları mutlaka aşacağız. TİSK camiası olarak saldırıyı kınıyor, hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz." ifadeleri kullanıldı.

Türkiye Genç İşadamları Konfederasyonu (TÜGİK) Genel Başkanı Erkan Güral da Kayseri’deki insanlık dışı saldırıyı nefretle kınadıklarını belirterek, yapılan her alçak saldırının, teröre ve terörü besleyen güçlere karşı verilen mücadelede kararlılığı bir kat daha arttırdığını vurguladı.

Sağduyuyu koruyarak, istiklali ve vatanı savunacaklarına işaret eden Güral, "15 Temmuz’da olduğu gibi, ülkemize yönelik iç ve dış kaynaklı tertiplere karşı devletimizle kenetleneceğiz ve üzerimize düşen görevleri yapacağız." görüşüne yer verdi.

Türkiye Süt, Et, Gıda Sanayicileri ve Üreticileri Birliği (SETBİR) Yönetim Kurulu Başkanı Tarık Tezel de "Askerimiz, polisimiz, vatandaşımız teröristin karanlık emellerinin kurbanı, bölünmesine, parçalanmasına asla izin vermeyeceğimiz vatanın şehitleri oldu. Bu kan neredeyse 40 yıldır akıyor ve bu kanın içinde bütün bir ulusun gelecek hayalleri boğuluyor. Halbuki el birliği ile çalışıp çabalayıp ekonomik refaha kavuşmamız, karşılıklı saygı ve sevgi ile barış içinde yaşamamız mümkün. " değerlendirmesinde bulundu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :