Kayseri'deki terör saldırısına tepkiler

Kayseri'deki terör saldırısına tepkiler

Türk Ocakları Genel Başkanı Öz:- "Kendilerini bir örgüt zannediyorlar, bir idealleri var zannediyorlar ama aslında onlar tamamen Türkiye düşmanlarının taşeronları"

KARABÜK (AA) - Türk Ocakları Genel Başkanı Mehmet Öz, Kayseri'de gerçekleştirilen terör saldırısıyla ilgili, "Kendilerini bir örgüt zannediyorlar, bir idealleri var zannediyorlar ama aslında onlar tamamen Türkiye düşmanlarının taşeronları." dedi.

Öz, Safranbolu ilçesinde düzenlenen toplantıda gazetecilere yaptığı açıklamada, hain saldırıda şehit olan askerlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi.

Türk milletine başsağlığı dileyen Öz, şöyle devam etti:

"Türkiye aslında bugün değil, epeyce bir müddettir büyük bir saldırı altında. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, Türk milleti beka bakımından, birlik bakımından saldırı altında. Coğrafyamızda meydana gelen yeniden tanzim çabalarında Türkiye'nin gücünü kırmak, Türk ordusunu zaafa uğratmak, Türk milletinin moralini bozmak ve bizi tamamen korkutarak içe kapanmayla karşı karşıya bırakmak isteyen güçlerin taşeronları bunlar. Kendilerini bir örgüt zannediyorlar, bir idealleri var zannediyorlar ama aslında onlar tamamen Türkiye düşmanlarının taşeronları."

Öz, saldırıdan ötürü üzüntülü olduğunu vurgulayarak, "Aramıza nifak sokmak isteyenler, bizi birbirimize düşürmek isteyenler, bizi adeta kımıldayamaz hale getirmek isteyenler başaramayacaklar." dedi.

Türk milletinin bu coğrafyada bin yıldır bulunduğunu aktaran Öz, "Dimdik ayakta, inşallah birliğimizi beraberliğimizi güçlendirerek geleceğe daha iyi yürürüz diye umut ediyorum. Bu bakımdan da devletimizi yönetenlere ve siyasi partilerimize bu birlik ve beka mücadelesinde uzlaşma, mutabakat, azami mutabakat için çalışmalarını onlardan istirham ediyorum, rica ediyorum." ifadelerine yer verdi.

Milletin beraberliği için büyük bir birlikteliğe gereksinim olduğunun altını çizen Öz, birtakım ayrılıkların bir kenara konularak bu zorlu süreçten hep birlikte çıkılması gerektiğini aktararak, "Aksi halde bütün bu şehitlerimizin hakları bize helal olmaz." diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :