Kayseri'deki terör saldırısı

Kayseri'deki terör saldırısı

Saldırıda şehit olan Piyade Çavuş Tuğ'un cenazesi, Sağlık Bakanı Akdağ'ın da katılımıyla memleketi Erzurum'un Şenkaya ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı- Bakan Akdağ: - "Bu saldırıyı yapanların üstesinden geleceğiz"

ERZURUM (AA) - Kayseri'deki terör saldırısında şehit olan Piyade Çavuş Arif Tuğ, memleketi Erzurum'un Şenkaya ilçesinde toprağa verildi.

Şehit Tuğ'un Türk bayrağına sarılı naaşı, Şenkaya Devlet Hastanesi morgundan askerlerce alındıktan sonra Çamlıalan Mahallesi'ndeki baba evine getirildi.

Burada helallik alınmasının ardından Tuğ'un cenazesi, cenaze namazının kılınacağı mahalledeki taziye çadırı önüne ulaştırıldı.

Erzurum Müftü Vekili Celal Büyük'ün kıldırdığı cenaze namazının ardından katafalktan alınan şehidin naaşı, bir süre askerlerin omuzlarında taşındıktan sonra mahalle mezarlığında defnedildi.

Tuğ'un naaşının mezarlığa götürülüşü sırasında, Türk bayrağı taşıyan vatandaşlar, tekbir getirip terör örgütü PKK aleyhine slogan attı.

Törende bazı vatandaşlar askerlere taziyelerini iletti. Törene katılan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu da şehidin babası Haydar Tuğ'a refakat etti.

Şehidin naaşı toprağa verildikten sonra Bakan Akdağ, tabuta sarılı Türk bayrağını şehit babasına teslim etti.

Defin işlemi sonrası Bakan Akdağ ve törene katılanlar, yaya olarak taziye çadırına geldi.

Bakan Akdağ, burada teselli etmeye çalıştığı Haydar Tuğ'a "Bu saldırıyı yapanların üstesinden geleceğiz. Haydar kardeşim, Cenab-ı Hak rahmet eylesin. Sizin evladınız bizim de evladımız artık. Milletin evladı oldu. Ne ihtiyacın olursa çekinme. Bunların üstesinden geleceğiz." dedi.

Bakan Akdağ, gözyaşlarını tutamayan şehidin yakınlarına tek tek taziyelerini iletti.

Törene, şehit Tuğ'un yakınları ile AK Parti Erzurum milletvekilleri Zehra Taşkesenlioğlu, İbrahim Aydemir, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, 9. Kolordu Komutanı Tümgeneral Mehmet Özoğlu, İl Emniyet Müdürü Mehmet Aslan, askeri erkanın yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler