Kayseri'de "Yumurtadan Sanata" sergisi

Kayseri'de "Yumurtadan Sanata" sergisi

KAYSERİ (AA) - Kayseri'de yumurtadan oyma eserlerin yer aldığı "Yumurtadan Sanata" adlı sergi açıldı.Kalp cerrahı Prof. Dr. Bingür Sönmez, bir alışveriş...

KAYSERİ (AA) - Kayseri'de yumurtadan oyma eserlerin yer aldığı "Yumurtadan Sanata" adlı sergi açıldı.

Kalp cerrahı Prof. Dr. Bingür Sönmez, bir alışveriş merkezindeki serginin açılışında, gazetecilere yaptığı açıklamada, yumurtanın tanrının insanlara armağan ettiği en kutsal yiyeceklerden biri olduğunu belirtti.

Yumurtanın "özel ambalajlı" olarak geldiğini belirten Sönmez, şunları kaydetti:

"İçine hiçbir katkı maddesi koymanın mümkün olmadığı, yüzde 90 proteini emilebilen, içinde 11 vitamin, 12 mineral ihtiva eden bir yiyecek. Dünyanın en ucuz yiyeceği. Kilo hesabıyla bile ete oranla ne kadar kazançlı olduğunu görebilirsiniz. Bugün de yumurtayla ilgili ilginç bir olay yaşayacağız. Yumurta gördüğünüz gibi bir sanat ürünü. Buradaki abajurları yapan ustamız biraz sonra bize bir örnek yapacak."

Sönmez, yumurtanın içindeki zarın da tablet haline getirilerek eklem hastalıklarında kullanılmaya başlandığını ifade ederek, kalp hastalarının da günde bir yumurta yiyebileceklerini sözlerine ekledi.

Açılışta, yumurta oyma ustası Yusuf Eygören de ustalığından örnekler sundu. Yumurtadan oyularak yapılan 28 eserin yer aldığı sergi, 24 Aralık'a kadar görülebilecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler