Kayseri'de "Yıllık Asayiş Değerlendirme Toplantısı"

Kayseri'de "Yıllık Asayiş Değerlendirme Toplantısı"

KAYSERİ (AA) - Kayseri'de geçen yıl terör örgütlerine yönelik 384 operasyonda, bin 162 kişi FETÖ/PDY, 69 zanlı PKK/KCK, 35 şüpheli DEAŞ üyeliğinden...

KAYSERİ (AA) - Kayseri'de geçen yıl terör örgütlerine yönelik 384 operasyonda, bin 162 kişi FETÖ/PDY, 69 zanlı PKK/KCK, 35 şüpheli DEAŞ üyeliğinden tutuklandı.

Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, polisevinde düzenlenen "Yıllık Asayiş Değerlendirme Toplantısı"nda, terör örgütlerine yönelik mücadelenin yanı sıra asayiş ve trafik gibi diğer güvenlik hizmetlerinde de herhangi bir zafiyet yaşanmamasına azami özen gösterildiğini belirterek, vatandaşların huzur ve güvenliğini sağlamada, organize suçlar ve uyuşturucu ile mücadele operasyonlarının da hız kesmeden devam ettiğini söyledi.

Kayseri'nin huzurunu korumak için var güçleriyle çalıştıklarını belirten Kamçı, suçun oluşmasını önlemenin birinci görevleri olduğunu anlattı.

Kamçı, 2018 yılının uyuşturucu ile mücadele yılı olarak kabul edildiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Uyuşturucu ile mücadelemiz etkin bir şekilde devam ediyor. Amacımız, hiç sattırmamak. Sokak satıcısının Kayseri'de olmamasını sağlamak. Bu mümkün mü? Değil tabi ama Kayseri'de iyi bir mücadelemiz var. Şu an cezaevinde 350'nin üzerinde uyuşturucudan tutuklu var. Türkiye'de 4-5 bin tutuklu var. Oransal olarak oldukça fazla. Okul önlerinde hiçbir uyuşturucu satıcısına denk gelmedik. Aldığımız önlemler oldukça iyi. Güvenlik polisleri var, okullar kamera ile donatılmış. Daha da geliştireceğiz, MOBESE sistemine de kaydedeceğiz okullarımızı. 210 noktada 416 kamera ile ilimiz, ilçelerimiz izlenmeye devam edecek."

- FETÖ/PDY'den bin 162 kişi tutuklandı

Vali Kamçı'nın konuşmasının ardından gerçekleştirilen sunuma göre, il genelinde 2017 yılında 797 bin 488 araç kontrol edildi, 149 bin 304 sürücüye ve araç plakalarına 54 milyon 607 bin 381 lira para cezası uygulandı, 10 bin 982 araç trafikten men edildi.

Yollardaki kontrollerde 106 kilo kubar esrar, 23 kilo toz esrar, 22 bin 183 paket kaçak sigara ele geçirildi.

Kentte 2017'de meydana gelen 30 cinayet olayının tamamı aydınlatıldı, aranan 7 bin 610 kişi yakalandı, bunlardan 2 bin 798'i tutuklandı.

Terör örgütlerine yönelik 384 operasyonda da bin 162 kişi FETÖ/PDY, 69 zanlı PKK/KCK, 35 şüpheli DEAŞ üyeliğinden tutuklandı.

Emeklilik çetelerine yönelik operasyonlarda ise usulsüz şekilde aldıkları engellilik sağlık kurulu raporları ile emekli oldukları tespit edilen 35 kişinin, devleti 2 milyon 646 bin 311 lira zarara uğrattığı tespit edildi, bu çerçevede 26 kişi tutuklandı.

Sunumda, Narkotik Daire Başkanlığınca Türkiye geneli yapılan Narkotik Şube Müdürlükleri Performans Kriterleri değerlendirmesinde, Kayseri Narkotik Şube Müdürlüğü'nün Türkiye ikincisi olduğu da hatırlatıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :