Kayseri'de kurban kesim kursu

Kayseri'de kurban kesim kursu

KAYSERİ (AA) - Melikgazi Belediyesi tarafından yaklaşan Kurban Bayramı öncesi kurban kesim kursu açıldı. Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, yaptığı...

KAYSERİ (AA) - Melikgazi Belediyesi tarafından yaklaşan Kurban Bayramı öncesi kurban kesim kursu açıldı.

Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, yaptığı yazılı açıklamada Kurban Bayramının yaklaşması ile yeni bir meslek eğitim kursu açılmasına imkan tanıdıklarını her zaman olduğu gibi Kayseri meslek sektörüne yatırım ve hizmet sunduklarını bildirdi.

Melikgazi Belediyesi Meslek Edindirme Kursları olarak "küçük ve büyükbaş hayvan kesi̇mi̇" kursu açtıklarını belirten Büyükkılıç, şunları kaydetti:

"Kayseri artık bir bölge şehri ise bunun gerekleri yerine getirilmelidir. Kayseri ilinde özellikle pastırma ve sucuk hem yöresel hem de ekonomik değeri olan ürünlerdir. Bu mesleğin temelini ise canlı hayvan kesimi oluşturmaktadır.

Ayrıca her yıl kurban bayramlarında kasap sendromu yaşamamak için küçük ve büyükbaş hayvan kesi̇mi̇ kursu açtık. Şimdi sıra kurslara katılmak isteyenler için kayıt işlemlerinde. 3 grup halinde gerçekleştirilecek kurslar 18:00 ile 22:00 saatleri arasında teorik ve uygulamalı olarak verilecektir."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :