Kayseri'de 7 gün 24 saat gıda denetimi

Kayseri'de 7 gün 24 saat gıda denetimi

Kayseri'nin Kocasinan, Melikgazi ve Talas ilçelerinde, gıda üretimi ve satışı yapan işletmeler ramazan ayı boyunca 7 gün 24 saat esasına göre denetime tabi tutulacak- Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kayacan: - "7/24 denetim sistemini Türkiye'de ilk d

KAYSERİ (AA) - Kayseri'nin Kocasinan, Melikgazi ve Talas ilçelerinde, gıda üretimi ve satışı yapan işletmelerin, ramazan ayı boyunca 7 gün 24 saat esasına göre denetleneceği bildirildi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Özkan Kayacan, Cumhuriyet Meydanı'nda gazetecilere yaptığı açıklamada, ramazan ayının yaklaşması dolayısıyla rutin denetimlerini artırdıklarını söyledi.

Kayacan, kentte 9 bin 884 gıda işletmesi bulunduğunu ve her yıl ortalama 15 bin denetim gerçekleştirildiğini belirterek, şöyle konuştu:

"Ramazan ayında denetimlerimizi biraz daha farklı bir noktaya taşımak istiyoruz. Bu çerçevede 7/24 dediğimiz bir yönteme başlıyoruz. Ekiplerimiz Kocasinan, Melikgazi ve Talas ilçelerinde 7 gün 24 saat denetimde olacaklar. Bu, Türkiye'de farklı bir denetim yöntemi olacak. Özellikle iftardan 2 saat öncesinden başlayarak sahura kadar olan zaman diliminde denetimlerimizi çok daha sıklaştırarak yapacağız. Gündüz işletmelerin çoğu kapalı oluyor, çalışmıyor. Bu nedenle üretimin ve satışın yoğun olduğu saatlerde denetimlerimizi daha da artıracağız. Haftanın 7 günü 24 saat denetim yapacağız. Niyetimiz üreticilerimizi cezalandırmak değil, onlara rehberlik etmek, ama öncelikli hedefimiz tabi ki tüketicilerimizin haklarını korumak."

Kayacan, 26 kişilik 13 ekibin bu üç ilçede denetimlere bugünden itibaren başlayacaklarını bildirdi.

Denetimlerin ramazan sonrasında da sürdürüleceğini ifade eden Kayacan, "Bazı esnafımız 'cumartesi, pazar ya da mesai dışında denetim olmuyor' diye düşünüyor. Bunun yanlış olduğunu göstereceğiz. Mesai haricinde de denetimimiz olduğunu görecekler, ama tabi gıda tüketimi ramazan ayında had safhaya ulaşıyor. Bu nedenle 7/24 denetim sistemini Türkiye'de ilk defa hayata geçiren il müdürlüğü olacağız." dedi.

Bu yıl ocak-mayıs döneminde 6 bin 500 işletmenin denetlendiği bilgisini veren Kayacan, yıl sonuna kadar bu sayının 20 bine ulaşacağını kaydetti.

Kayacan, denetimlerde gıda hijyeninden, ürünlerin son kullanma tarihine kadar her türlü riskin değerlendirileceğini de sözlerine ekledi.

Kayacan ve beraberindeki ekipleri daha sonra, Pastırmacılar Çarşısı'nda bulunan iş yerlerini denetledi. Denetimler sırasında eksiklikleri görülen bazı iş yerleri uyarılarak, tutanak tutuldu.


Kayseri'de 7 gün 24 saat gıda denetimi

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :