Kayseri, 'Konya'nın gül babasını' yazdı

Kayseri, 'Konya'nın gül babasını' yazdı

Gazeteci Yazar İhsan Kayseri, Konya’nın gül ve güvercin yetiştiricisi Merhum Avukat Mehmet Ali Apalı’nın hayatını yazdı.

Gazeteci Yazar İhsan Kayseri, Konya’nın gül ve güvercin yetiştiricisi Merhum Avukat Mehmet Ali Apalı’nın hayatını yazdı. Mimar Adnan Ağırbaşlı tarafından bastırılan kitap önceki gün Mimarlar Odası Salonunda tanıtıldı

Toplantıda ilk konuşmayı yapan Gazeteci İhsan Kayseri, Avukat Mehmet Ali Apalı’nın mesleki yaşantısının yanı sıra özel yaşantısıyla da cemiyet hayatında önemli bir yer edindiğini belirterek “Konya’nın köklü ailelerinden olan merhum Apalı, yetiştirdiği güllerle nam salmış, o yıllarda Konya’da gül sevgisinin aşılanmasını sağlamıştır. Selçuklu güvercinlerine olan tutkusu nedeniyle de Konya kültüründe kuşçuluğun büyük yer edinmesini sağlamıştır. Bu kitabımızda dostlarının ve onu tanıyanların kaleminden hatıralara yer vererek, bir dönemin kayıt altına alınmasını amaç edindik. Kitabımızda, Mehmet Ali Apalı ile olan hatıralarını yazan değerli dostlarımıza ve kitabın basımını sağlayan damadı Adnan Ağırbaşlı’ya teşekkür ederim” dedi. Kayseri, toplumda yazı yazma kültürünün eksikliğine de işaret ederek “İnsanlara tavsiyem, her gün bir satır da olsa yazmalarıdır. Görecekler ki zamanla koskoca bir eser ortaya çıkacaktır” dedi. Daha sonra Kazım Göktay, Av. Özgen Küçükkoner ve Mustafa Kemal Yılmaz’da birer konuşma yaparak Merhum Apalı’nın şahsiyetini anlattılar. Son konuşmayı yapan Mimar Adnan Ağırbaşlı “Değerli gazeteci dostumuz İhsan Kayseri’ye, bu emeğinden ve ortaya çıkardığı eserden dolayı teşekkür ediyorum. Kitaba yazılarıyla katkıda bulunan tüm dostlarımıza şükranlarımı arz ediyorum” dedi. Kitabın ilk basımını Ağırbaşlı’ya veren gazeteci İhsan Kayseri daha sonra konuklara kitaplarını imzaladı.