Kayseri Erciyesspor'da yönetim krizi

Kayseri Erciyesspor'da yönetim krizi

- Kulübün geçen hafta yeterli çoğunluk sağlanamadığı için ertelenen olağanüstü genel kurul toplantısında yönetime talip çıkmadı


KAYSERİ (AA) - Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup ekiplerinden Kayseri Erciyesspor'un geçen hafta yeterli çoğunluk sağlanamadığı için ertelenen olağanüstü genel kurulunda, yönetim oluşturulamadı.

Kulüp tesislerinde çoğunluk aranmaksızın toplanan olağanüstü genel kurula, 4 üye katıldı.

Genel kurulda divan başkanlığına getirilen kulüp müdürü Bülent Dener, yeni yönetim kurulu ile denetim ve disiplin kurullarının seçimi için teklif çağrısında bulundu.

Dener, aday çıkmaması üzerine olağanüstü kongreyi sonlandırdığını belirtti.

Kulüpteki 11 yıllık görev süresince yaptıkları en kısa genel kurul olduğunu ifade eden Dener, şöyle devam etti:

"Bundan sonraki süreçte, kulüp çalışanları olarak, pazartesi günü sulh hukuk hakimliğine müracaat edeceğiz. Hakimlik mevcut delegeler içerisinde 3 kişilik kayyum heyeti atayacak. Bu heyetin de 1 ay içerisinde kongre kararı alması gerekiyor. Kongrede yine aday çıkmazsa kulübün tasfiyesi için İl Dernekler Müdürlüğüne başvurulacak. Bu belirsizlik devam ederse en fazla 45 gün içerisinde tarihinde birçok başarılara imza atmış olan Kayseri Erciyesspor Kulübü, üzülerek söylüyorum, kelimeler boğazıma düğümleniyor ama kapanacak."


- "Şehrin büyüklerinin duyarsız olması bizi derinden üzüyor"

Dener, kulübün bu noktaya gelmesinde kendilerinin çok fazla suçu olmadığını savunarak, şöyle konuştu:

"Burada şehrin Kayseri Erciyesspor Kulübüne yapmış olduğu çok büyük bir vefasızlık var. Süper Lig'e çıktığımız yıllarda antrenman sahalarında boy boy fotoğraf çektiren siyasetçileri çok iyi hatırlıyorum. Süper Lig'de oynadığımız yıllarda dört büyük takımın maçlarına gelip localarda oturan şehrimizin büyüklerini çok iyi hatırlıyorum ama özellikle 15 Mayıs 2016 tarihinden bugüne kadar gelip de 'Arkadaşlar bu kulüp ne olacak, bu kulüp nereye gidecek, ne yapmamız gerekiyor' diyen bir Allah'ın kulu çıkmadı. Burada altyapıdaki 300 pırıl pırıl genç mağdur, A takımdaki profesyoneller ya da profesyonel olmayı bekleyen futbolcular mağdur. Burada gecesini gündüzüne katan personelim mağdur ama özellikle şehrin büyüklerinin duyarsız olması bizi derinden üzüyor."

Transfer sezonunun 31 Ağustos'ta sona ereceğini anımsatan Dener, son bir umut olarak ellerindeki futbolcularla takımı lig maçlarına çıkarabilecek bir başkan adayı beklediklerini belirtti.

Dener, tüm evraklarının hazır olduğunu, lisanlar için gerekli olan 60-70 bin liranın ödenmesi halinde ligde mücadele edebileceklerini sözlerine ekledi.

Kulübün 25 Temmuz'daki olağan kongresinde üyeler tarafından gıyabında başkanlığa seçilen Ziya Eren, aynı gün düzenlediği basın toplantısında, kulübe yeterli destek olunmadığını gerekçe göstererek olağanüstü kongre kararı almıştı.



Kayseri Erciyesspor'da yönetim krizi

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :