KAYMEK'ten kurban kesim kursu

KAYMEK'ten kurban kesim kursu

KAYSERİ (AA) - Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Kurban Bayramı'nda acemi kasapların sebebiyet verdiği olumsuz görüntüleri en aza indirmek için kurs açtı....

KAYSERİ (AA) - Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Kurban Bayramı'nda acemi kasapların sebebiyet verdiği olumsuz görüntüleri en aza indirmek için kurs açtı.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, kurbanlıkların ibadete uygun, bilinçli ve hijyenik kesilmesi amacıyla Kayseri Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Mesleki Eğitim Kursları (KAYMEK) tarafından açılan kursta teorik ve uygulamalı bilgiler veriliyor.

KAYMEK İhtisas Merkezi'nde yapılan kursta, önce kurbanlık kesimine ilişkin teorik bilgiler veriliyor, ardından da uygulamaya geçiliyor.

Günde üç saat olmak üzere toplam 40 saat sürecek olan kurs, Kurban Bayramı'nda kurbanlıkların bilinçli ve hijyenik kesilmesini amaçlıyor.

Kursta kursiyerlere önce kurban kesimi uygulamalı olarak anlatıldı, ardından da yüzme ve parçalama işlemleri hakkında bilgi verildi.

Kursa katılan kursiyerler, teorik ve uygulamalı olarak aldıkları eğitimle kurban kesimi konusunda daha pratik olduklarını belirtti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :