Kaymakam Arslan'dan kilim kursuna ziyaret

Kaymakam Arslan'dan kilim kursuna ziyaret

SİVAS (AA) - Hafik Kaymakamı İdris Arslan, İŞKUR bünyesinde açılan "Yöresel Kilim Dokuyucusu" kursunu ziyaret ederek, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü...

SİVAS (AA) - Hafik Kaymakamı İdris Arslan, İŞKUR bünyesinde açılan "Yöresel Kilim Dokuyucusu" kursunu ziyaret ederek, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı.

Hafik Kültür ve Sanat Evi'nde düzenlenen kursu ziyaret eden Arslan, sevgide, hoşgörüde, fedakarlıkta sınır tanımayan kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutlayarak, sağlıklı ve mutlu günler diledi.

Kilim dokuyan kadınlarla bir süre sohbet eden ve ürettikleri ürünlerle kendilerine sürekli olarak gelir sağlayabilecekleri bir proje üzerinde çalıştıklarını anlatan Arslan, “Bu projeyi inşallah hayata geçiririz. Çünkü sizler çaba gösteriyorsunuz, elinizden geleni yapıyorsunuz. Bizler de elimizden geleni sizler için yapmaya hazırız. Çünkü sizler bu ülke için, bu ilçe için çalışıyorsunuz. Allah emeklerinizi boşa çıkarmasın." dedi.

Proje hakkında kadınlara bilgi veren Arslan, "Bu projede kendi ürünlerinizi üreteceksiniz. Projeyi sadece kilim kapsamlı tutmuyoruz. Geniş bir proje olacak. Yöresel yemeklerde bu işin içine dahil olacak. Bunlarda sizin için inşallah farklı bir iş kolu olacak. Bunlar için biz yer teminini bulacağız. Yani ilçemizin hanımefendilerine hitap edecek bir proje olacak." diye konuştu.

Kurs öğreticisi Necla Üçtaş ise kursa 24 kursiyerin katıldığını belirterek, "10 farklı kilim modeliyle çalışıyoruz. İnşallah 5 ay süresi içinde bunları bitireceğiz. Öğrencilerimiz İŞKUR desteğiyle ücret alıyor. Kadınlarımızı gayretlerinden dolayı tebrik ediyorum." ifadesinde bulundu.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :