Kayak merkezlerinde sömestir bereketi yaşandı

Kayak merkezlerinde sömestir bereketi yaşandı

Türkiye'nin gözde kayak merkezlerinden Uludağ ve Ilgaz Dağı Milli Parklarını, yarıyıl tatilinde 253 bin 279 kişi ziyaret etti- Bakan Eroğlu:- "Geçen yıl 1 milyon 600 bin kişinin ziyaret ettiği Uludağ'ın marka haline gelebilmesi için dönüşüm projesi çerçev

ANKARA (AA) - ZEHRA AYDIN TURAPOĞLU - Türkiye'nin gözde kayak merkezlerinden Uludağ ve Ilgaz Dağı Milli Parklarını, okulların kapalı olduğu yarıyıl tatilinde 253 bin 279 kişi ziyaret etti.

AA muhabirinin Bakanlık yetkililerinden aldığı bilgiye göre, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğünün koruması altındaki Türkiye'nin gözde kış turizmi merkezleri arasında ilk sıralarda yer alan Uludağ ve Ilgaz Dağı Milli Parkları, iki haftalık yarıyıl tatilinde ziyaretçi akınına uğradı.

Yarıyıl tatili süresince Uludağ'ı 178 bin 822, Ilgaz Dağı'nı ise 74 bin 455 kişi ziyaret etti. Bu iki kış turizmi merkezi, yarıyıl tatili boyunca toplam 253 bin 279 kişiyi ağırlamış oldu.

- Dönüşüm projeleri ziyaretçi sayısını artırdı

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Uludağ ve Ilgaz Dağı Milli Parklarında yapılması planlanan dönüşüm projeleri sonucunda bu alanların ziyaretçisi sayısında muazzam bir artış olduğunu belirtti.

Uludağ Milli Parkı'nda başlatılan dönüşüm kapsamında bazı alanlarda yıkımlar yaptıklarını kaydeden Eroğlu, "2010-2017 yıllarındaki bu süreçte onaylı projelere ve ruhsata aykırı olarak oteller bölgesindeki turizm tesislerinde yaklaşık 30 bin metrekarelik inşaat fazlalıklarını ve yaklaşık 41 bin metrekarelik kamuya ait tesislerin yıkımını gerçekleştirdik." dedi.

- Hedef Uludağ'ın 4 mevsim cazibe merkezi olması

Uludağ Milli Parkı'nın sadece kış turizmi bakımından değil, alanın 4 mevsim kullanılması ve ekoturizm açısından bir cazibe merkezi olmasını istediklerini dile getiren Eroğlu, "Bu çerçevede geçtiğimiz ocak ayında bütün ilgili kurumların ve sektör temsilcilerinin katılımıyla bir çalıştay gerçekleştirdik. Uludağ'ın geleceği açısından çok faydalı bir çalıştay oldu ve önemli hedefler belirledik. Bu hedefleri gerçekleştirmek için Bakanlık olarak yatırımlarımızı sürdüreceğiz." ifadelerini kullandı.

Uludağ'da Çobankaya ve Sarıalan mevkisinde tamamen tabiatla uyumlu 75 kır evi ile 200 orman köşkü yaptıklarını aktaran Eroğlu, "Geçen yıl 1 milyon 600 bin kişinin ziyaret ettiği Uludağ'ın marka haline gelebilmesi için dönüşüm projesi çerçevesinde Uludağ'da çalışmalarımız sürecek. Bu dönüşüm projelerine Ilgaz Dağı Milli Parkı ile devam edilecek." açıklamasını yaptı.

- Ilgaz'da da dönüşüm projesi uygulanacak

Bakan Eroğlu, Uludağ'da olduğu gibi Ilgaz'da da dönüşümün öncelikle fiziksel ömrünü tamamlamış kamu yapılarından başlayacağını dile getirerek, "Ilgaz'daki plan ve projelerin tamamlanması ile ziyaretçilerin ihtiyaçlarına cevap verecek konaklama tesisleri ve çevre düzenlemeleri yapılacak. Dönüşümler neticesinde Ilgaz ve Uludağ yalnızca Türkiye çapında değil, dünya çapında birer kayak merkezi haline getirilmiş olacak." dedi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :