Kavuş: Yeni Selçuk Bayraktarlar gümbür gümbür geliyor!

Kavuş: Yeni Selçuk Bayraktarlar gümbür gümbür geliyor!

TEKNOFEST 2020 Eğitim Teknolojileri yarışmalarında 1865 takımı geride bırakarak ikinci olan ‘Meram Belediyesi Bilim Kurdu Takımını’ ağırlayan Kavuş, Dünyanın hayranlık duyduğu yeni Selçuk Bayraktarların geldiğini görmek büyük sevincimiz" dedi

Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, TEKNOFEST 2020 Eğitim Teknolojileri yarışmalarında 1865 takımı geride bırakarak ikinci olan ‘Meram Belediyesi Bilim Kurdu Takımını’ ağırladı. Bu büyük başarının şehre ve ilçeye büyük gurur ve sevinç yaşattığına vurgu yapan Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, “Dünyanın hayranlık duyduğu yeni Selçuk Bayraktarların geldiğini görmek büyük sevincimiz, bunda payımızın olması büyük gururumuz” dedi.

4.jpeg

‘TEKNOFEST 2020 Eğitim Teknolojileri’ yarışmasında 1865 takımı geride bırakıp ikinciliği göğüsleyerek Konya ve Meram’a büyük sevinç ve gurur yaşatan ‘Meram Belediyesi Bilim Kurdu Takımı’ Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş’u ziyaret etti. İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Koca ve okul idarecileriyle birlikte gerçekleştirdikleri ziyarette Bilim Kurdu öğrencileri projeleri hakkında Başkan Kavuş’a bilgi verdiler.

3.jpeg

ÖĞRENCİLER VE EĞİTMENLERDEN TEŞEKKÜR

Projenin yazılım ve kitinin tamamen kendileri tarafından kodlandığını belirteren öğrenciler birçok fonksiyonu olan milli ve yerli bitki analiz makinası ‘Bilim Kurdu Biyolab2’nin Tarnet tarafından desteklenmeye hak kazandığını ifade ettiler. Meram Belediyesi ve Başkan Mustafa Kavuş’a, eğitim camiasına verdiği destekten dolayı teşekkür eden İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Koca’da “Meram Belediyesini, okullarımız ve öğrencilerimiz adına her daim yanımızda görmek bizlere güven veriyor. Başkanımız okullarımızın fiziki ihtiyaçlarından çocuklarımızın iyi bir eğitim alması için gereken desteklere kadar nerede bir ihtiyaç duysak oraya koşuyor. İşte böyle başarılar ortaya koyduğumuz bu koordinasyonlu çalışma ile ortaya çıkıyor. Gerek Bilim Kurdu projesi ile öğrencilerimize güven verdiği için gerekse göreve başladığı günden bu yana eğitime verdiği destekten dolayı kurumunuza ve size şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.

7.jpeg

KAVUŞ: 1865 TAKIMI GERİDE BIRAKARAK İKİNCİ OLMANIZ ŞEHRİMİZİ VE İLÇEMİZİ SEVİNCE BOĞDU

TEKNOFEST gibi büyük bir organizasyonda 1865 projeyi geride bırakarak ikinci olmanın büyük bir başarı olduğuna vurgu yapan Başkan Mustafa Kavuş, bu başarının tüm şehri ve ilçeyi sevince boğduğunu söyleyerek kendilerine bu sevinci yaşatan öğrenci, öğretmen ve koordinatörlere teşekkür etti. İkinciliğin diğer çocuklara ve gelecek dönem ‘Bilim Kurdu’ öğrencilerine ilham kaynağı olacağını belirten Başkan Kavuş, “Yarışmada aldığınız başarı, gururlandırmasının yanı sıra bizlerin de yükünü artırdı. Şu an projeye dahil olan 13 okulumuz var. Hem bu okulların sayısını artırmak hem de başarı çıtasını yükseltmek için çalışıyoruz. Konya’dan tarımla ilgili bir proje çıkması ve ödül alması ikinci bir mutluluk kaynağı bizim için. Bununla birlikte başarınız, arkanızdan geleceklere de örnek olacak, cesaret verecektir. Onları daha büyük başarılar için motive edecektir. Bu özelliği ile alınan ödül çok daha büyük anlam ifade ediyor. Herbirinizi ayrı ayrı, eğitmenlerinizi ve koordinatörümüzü de canı gönülden tebrik ediyorum. Pandemi sürecinden dolayı size sarılamıyorum şu an ama her birinize yüreğimle sarıldığımı bilmenizi istiyorum” diye konuştu.

8.jpeg

“YENİ SELÇUK BAYRAKTARLAR SİZLERİN ARASINDAN ÇIKACAK”

Türkiye’nin Türk ve Müslüman bir ülke olarak bu coğrafyada uzun yıllar boyunca sıkıntı yaşadığına vurgu yapan Başkan Mustafa Kavuş, bugün ülke olarak gelinen noktanın birkaç yıl önce hayal bile edilemediğini belirtti. Türkiye’nin bugün geldiği noktaya tüm dünyanın gıpta ile baktığını ve geri adım atmak zorunda kaldığını ifade eden Başkan Kavuş, sözlerini şöyle sürdürdü; “Bugün gemiler, İHA’lar, SİHA’lar, denizaltılar, füzeler yapıyoruz. Sismik ve sondaj gemilerimizle petrol doğalgaz arıyoruz. Entübe cihazlarımızı gelişmiş ülkelere gönderiyoruz. Bunların hiçbiri tesadüf değil, bir ciddi çalışmanın büyük bir özverinin sonucu. Bu gelişmeler bu ülkeye sevdası olan herkes için gurur verici şeyler. Birkaç yıl öncesine kadar hayallerimiz de bile yoktu bunlar. Aklımızda, hayallerimizde olmayan şeylere sahibiz bugün. Çünkü bugün bu hayallere ve bu hayalleri kuranlara sahip çıkan bir Cumhurbaşkanımız var. Onun önderliği ve öngörüleriyle önümüzdeki birkaç yıl içinde çok daha büyük adımlar atacağız. Bu bir temenni değil, tüm ülkenin canı gönülden inandığı bir gerçek. Bu adımları atacak ülkeyi çağdaş ülkelerin önüne geçirecek olan da sizlersiniz. Bu takımdan, tüm dünyanın hayranlık duyduğu bir Selçuk Bayraktar daha çıkmaması için bir neden yok. Sizler bu ülkenin yeni ‘Bayraktarlar’ı olacak, devraldığınız bayrağı çok daha ileriye ve çok daha yükseğe taşıyacaksınız.”

Eğitmenler de ziyarette; festivalde ve yarışmada yaşanan süreç hakkında Başkan Kavuş’a bilgi vererek bilimsel ve teknolojik çalışmalara imkan tanıyıp destek olduğu için Meram Belediyesine ve Başkan Kavuş’a teşekkür ettiler.

Başkan Kavuş, ziyaretin sonunda şampiyonlara çeşitli hediyeler takdim etti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.