Katarlı QNB'nin Finansbank’ı satın alma süreci tamamlandı

Katarlı QNB'nin Finansbank’ı satın alma süreci tamamlandı

Finansbank'ın yüzde 99,81 oranındaki hissesinin QNB Group tarafından satın alınması süreci tamamlanırken, QNB Group, kalan yüzde 0,19'luk hisse ile ilgili olarak da ilerleyen zamanda zorunlu çağrıda bulunacak- QNB Group Üst Yöneticisi Al-Kuwari:- "Türkiye

İSTANBUL (AA) - Orta Doğu ve Afrika’nın lider finansal kuruluşlarından QNB Group, Finansbank AŞ'nin yüzde 99,81 hissesini satın alma sürecini tamamladı.

QNB Group'tan yapılan yazılı açıklamada, Türkiye pazarına, ülkenin lider bankalarından birini bünyesine katarak giren QNB Group'un, bu hamlesiyle Türkiye-Orta Doğu ve özellikle Türkiye-Katar arasında hızla gelişen ticaret hacminden ve güçlenen ekonomik bağlardan azami şekilde fayda sağlayacağı ifade edilerek, söz konusu satın almanın, QNB Group’un aynı zamanda Türk bankacılık sektörünün ve ekonomisinin uzun vadede potansiyeline duyduğu güvenin de bir yansıması olduğu belirtildi.


- "Türkiye, QNB için stratejik pazar"


QNB Group Üst Yöneticisi (CEO) Ali Ahmed Al-Kuwari, yaptığı değerlendirmede, "Bu satın alma işlemi, QNB'nin 2017 yılı itibarıyla Orta Doğu ve Afrika'nın ikonu olması vizyonumuz doğrultusunda hayati önem arz ediyor. Stratejimizi, rekabet avantajı öngördüğümüz, yüksek büyüme kapasiteli pazarlara yoğunlaşmak oluşturuyor. Piyasa büyüklüğü, nüfusu, büyüme performansı, güçlü ekonomik ve bankacılık sektörü verileri, Avrupa, Asya ve Afrika arasındaki stratejik konumuyla Türkiye’yi, tam da böyle bir pazar olarak görüyoruz. Türkiye'nin ve Finansbank'ın gelecekteki büyümesinde rol oynamak, QNB bünyesinde Finansbank’ın uluslararası piyasalarla bağlantılarını güçlendirmek ve Finansbank’ın ölçeğini bir sonraki seviyeye taşıyacak olmak bizleri çok heyecanlandırıyor." ifadelerini kullandı.


- "Finansbank'ı yeni bir ölçeğe taşıyacağımıza inancımız sonsuzdur"


Finansbank Yönetim Kurulu Başkanı ve Grup Üst Yöneticisi (CEO) Ömer Aras da, QNB ile başlayan bu yeni dönemin, Finansbank için heyecan verici bir kilometre taşı olma özelliği taşıdığını kaydederek, QNB Group bünyesinde yer almaktan ve yeni bir döneme girmekten heyecan duyduklarını ifade etti. Bu satın almanın aynı zamanda, Finansbank'ın mükemmeliyet tutkusunun uluslararası standartlarda gördüğü kabulün yetkin bir kanıtı olduğunu belirten Aras, "Bu güç birliği sonrasında, Finansbank'ı yeni bir ölçeğe taşıyacağımıza ve QNB Group'un artık bizim de bir parçası olduğumuz geniş uluslararası ağı sayesinde, müşterilerimize ve paydaşlarımıza istisnai hizmetler sunacağımıza inancımız sonsuzdur." dedi.


- QNB Group, kalan hisse ile ilgili olarak da zorunlu çağrıda bulunacak


Verilen bilgiye göre, satın alma sonrası Finansbank hisselerinin yüzde 99,81'ine sahip olan QNB Group, kalan yüzde 0,19'luk hisse ile ilgili olarak da ilerleyen zamanda zorunlu çağrıda bulunacak.

İstikrarlı büyümesiyle Katar’ın en büyük bankası olmanın yanı sıra Orta Doğu ve Afrika bölgesinin de lider finansal kuruluşu konumunda bulunan QNB Group, Orta Doğu ve Afrika bölgesinin en değerli bankacılık markası olarak kabul ediliyor. QNB Group, aynı zamanda Türkiye’de faaliyet gösteren en yüksek reytinge sahip uluslararası banka olma özelliğini de taşıyor.

Grup, Finansbank’ın bünyesine katılmasıyla, 3 kıtada 30’dan fazla ülkede geniş kapsamlı ürün ve hizmet yelpazesiyle faaliyet gösterir hale geldi. QNB’nin, bin 200’ü aşkın iş yerinde, 27 bin 300’den fazla çalışanı ve 4 bin 300'ün üzerinde ATM’si bulunuyor.

Toplam varlıkları, müşteri mevduatı ve kullandırdığı kredilerle Türkiye’nin en büyük 5. özel bankası olan, deneyimli yönetim kadrosuyla organik olarak büyüyen Finansbank da, yurt genelinde 620’den fazla şubesi, 12 binin üzerindeki finans profesyoneliyle 5,3 milyonun üzerinde müşteriye hizmet veriyor.

Uluslararası Finansal Raporlama Standartları'na göre, mart sonu itibarıyla Finansbank’ın aktifleri 32 milyar dolar, kredileri 21,8 milyar dolar, mevduatı 17,3 milyar dolar ve öz kaynakları da 3,8 milyar dolar seviyesinde bulunuyor.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :