Katar'dan Suriye'de "kapsayıcı ve adil çözüm" vurgusu

Katar'dan Suriye'de "kapsayıcı ve adil çözüm" vurgusu

Katar Emiri Şeyh Temim:"Suriye'de kapsamlı, adil bir siyasi çözümü destekleyen tutumumuzu bir kere daha vurguluyoruz""Körfez bölgesinin güvenliği hususunda bütün ihtilafları diyalog, karşılıklı saygı ve içişlerine karışmama temelinde çözmeye davet ediyoru

DOHA (AA) - Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamad Al Sani, Suriye krizinin sona erdirilmesinde ülkesinin "kapsamlı ve adil bir siyasi çözümden" yana olduğunu belirtti.

Şeyh Temim, Şura Meclisi'nin 45. dönem açılışı sırasında yaptığı konuşmada, "Suriye'de istikrar ve birliği sağlayacak, halkın çektiği acılara son verecek, kapsamlı, adil bir siyasi çözümü destekleyen tutumumuzu bir kere daha vurguluyoruz." dedi.

Katar Emiri, devlet televizyonundan canlı yayımlanan konuşmasında, İran ile Körfez ülkeleri arasındaki ihtilaflara da değindi.

Diyalog çağrısı yapan Şeyh Temim, "Körfez bölgesinin güvenliği hususunda sabit ilkelerimizden hareketle, bütün ihtilafları diyalog, karşılıklı saygı ve içişlerine karışmama temelinde çözmeye davet ediyoruz." diye konuştu.

Bölgede bazı ülkelerin istikrarını zedeleyen gelişmeler yaşandığını hatırlatan Şeyh Temim, bu durum karşısında Körfez İşbirliği Konseyi ülkeleri arasındaki işbirliğinin artırılmasının Katar'ın dış politikadaki öncelikleri arasında olduğunu vurguladı.

Şeyh Temim, "Terör ve aşırılığın tüm formları dünyadaki istikrarı ve masumların hayatını tehdit ediyor. Katar'ın da aralarında bulunduğu uluslararası toplum, terörizmle mücadelede seferber olmuştur." ifadelerini kullandı.

Katar Emiri, başta Filistin davası olmak üzere Arap ve İslam dünyasını ilgilendiren her konuda ülkesinin üstüne düşeni hakkıyla yerine getirdiğini kaydetti.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :