Katar'da "Selam Sana Ey Nebi" sergisi

Katar'da "Selam Sana Ey Nebi" sergisi

DOHA (AA) - Katar'ın başkenti Doha'da "Selam Aleyke Ya Nebi (Selam Sana Ey Nebi)" adıyla açılan sergi, ziyaretçilerine Hazreti Muhammed'in hayatını ve o...

DOHA (AA) - Katar'ın başkenti Doha'da "Selam Aleyke Ya Nebi (Selam Sana Ey Nebi)" adıyla açılan sergi, ziyaretçilerine Hazreti Muhammed'in hayatını ve o dönemin yaşam şartlarını tanıma imkanı sunuyor.

Şeyh Sani bin Abdullah İnsani Yardım Kurumunun öncülüğünde düzenlenen etkinlik kapsamında dönemin ev, eşya, tarım aleti, silah ve kullanılan paraları sergileniyor. Bilgilendirme ekranları ve ziyaretçilere dağıtılan broşürler de o döneme dair gerekli bilgilerin alınmasına yardımcı oluyor.

Sergiyi ilk kez 2013 yılında Suudi Arabistan'ın Mekke şehrinde düzenleyen koordinatör Nasır bin Musrif ez-Zehrani, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Bazıları Peygamber Efendimizin hayatının savaşlardan ibaret olduğunu zannediyor. Ancak bunlar hayatının ancak yüzde 5'ini teşkil ediyor. Bu nedenle bu sergiyi açtık." dedi.

Katar'daki programın organizatörü Abdullah el-Bedrin de Suudi Arabistan'dan bir süreliğine Katar'a taşınan serginin, Hazreti Muhammed'in hayatını farklı bir yolla anlatma amacı taşıdığını dile getirdi.

"O dönemin evleri ve eşyalarının yanı sıra insanların kıyafetleri, süs eşyaları, kokuları, kullanılan ölçü birimleri ve çeşitli meslekler bu sergi aracılığıyla tanıtılıyor" diyen Bedrin, yaklaşık 10 gündür açık olan serginin yarın ziyaretçilere kapılarını kapatacağını belirtti.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler