Katar ve Suudi Arabistan arasında deniz ticareti 3 yıl aradan sonra yeniden başladı

Katar ve Suudi Arabistan arasında deniz ticareti 3 yıl aradan sonra yeniden başladı

Katar ve Suudi Arabistan-Katar arasındaki deniz ticareti Katar'daki Uluslararası Hamed Limanı'ndan gelen 27 konteynerle 3 yılı aşkın bir aranın ardından yeniden başladı

Suudi Arabistanlı yetkililer, 3 yılı aşkın bir aranın ardından Suudi Arabistan-Katar arasındaki deniz ticaretinin yeniden başladığını açıkladı.

Demmam kentindeki Kral Abdülaziz Limanı'nın Twitter hesabından yapılan açıklamada, "Suudi Arabistan ve Katar arasındaki deniz ticareti, Katar'daki Uluslararası Hamed Limanı'ndan gelen 27 konteynerle yeniden başladı." ifadelerine yer verildi.

Açıklamada başka detaya yer verilmedi.

Körfez krizini sonlandıran 41. KİK Zirvesi

Körfez krizini sonlandıran 41. Körfez İşbirliği Konseyi (KİK) Zirvesi, 5 Ocak'ta Suudi Arabistan'ın El-Ula kentinde gerçekleştirilmişti.

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Faysal bin Ferhan Al Suud, zirvenin ardından düzenlediği basın toplantısında, 41. KİK Zirvesi'nde, Katar'a ambargo uygulayan ülkelerin Doha ile diplomatik ilişkilerini yeniden tesis ettiğini ve ambargonun kaldırıldığını açıklamıştı.

Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn ve Mısır, 5 Haziran 2017'de "terör gruplarını desteklediği" suçlamasıyla Katar ile tüm diplomatik ilişkilerini kesmiş ve bu ülkeye ekonomik ambargo uygulamaya başlamıştı.

Katar, söz konusu ülkelerin tüm suçlamalarını reddederken, bu durum Körfez bölgesinde krize yol açmıştı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.