Katar ve bazı Arap ülkeleri arasındaki kriz

Katar ve bazı Arap ülkeleri arasındaki kriz

BAE Üniversitesi Ekonomi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yusuf:- "Mevcut krizde KİK ülkelerinin tamamı kaybedecek Çünkü KİK üye ülkelerin kalkınma fırsatları ve güvenliğinin iyileştirilmesi için kurulmuştur. Ancak en çok kaybeden ise Suudi Arabistan olacak

ABU DABİ (AA) - Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Üniversitesi Ekonomi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yusuf Halife el-Yusuf, mevcut krizde Körfez İşbirliği Konseyi (KİK) ülkelerinin tamamının kaybedeceğini belirtti.

Yusuf, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Katar'ı ablukaya alan ülkesi ile bazı Arap ülkelerinin, tedbirlerini tenkit edenlere sert cezalar verme tehdidinde bulunmasını eleştirdi. Yusuf, şu değerlendirmeyi yaptı:

"Mevcut krizde KİK ülkelerinin tamamı kaybedecek çünkü KİK üye ülkelerin kalkınma fırsatları ve güvenliğinin iyileştirilmesi için kurulmuştur. Ancak en çok kaybeden ise Suudi Arabistan olacaktır. Katar'daki kardeşlerimizin yerinde olsam en kötü olasılıkları değerlendirir, her alanda seferberliği sürdürürdüm."

Suudi Arabistan, BAE, Bahreyn, Mısır ve Yemen, 5 Haziran'da Katar'la tüm diplomatik ilişkilerini kestiklerini duyurmuştu.

Ülkelerinin hava sahasını Katar'a kapatan Suudi Arabistan, BAE ve Bahreyn, Katarlı diplomatların 48 saat içinde ülkelerinden ayrılmasını istemişti. Suudi Arabistan ayrıca Katar'ın tek kara sınırını da kapatmıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :