Katar ve bazı Arap ülkeleri arasındaki kriz

Katar ve bazı Arap ülkeleri arasındaki kriz

Sudan Devlet Başkanı Beşir, Katar ve bazı Arap ülkeleri arasındaki krizin çözüme ulaştırılması çabaları çerçevesinde Kuveyt Emiri Sabah ile telefonda görüştü

HARTUM (AA) - Sudan Devlet Başkanı Ömer el-Beşir'in Katar ve bazı Arap ülkeleri arasındaki krizin çözüme ulaştırılması çabaları çerçevesinde Kuveyt Emiri Sabah el-Ahmed el-Cabir es-Sabah ile telefonda görüştüğü bildirildi.

Sudan resmi haber ajansı SUNA'nın haberine göre, görüşmede Kuveyt Emiri Sabah, Beşir'e, "Kral Selman bin Abdulaziz ile görüşmek için Suudi Arabistan'a gideceğini" söyledi.

Görüşmede Kuveyt Emiri Sabah ayrıca "Katar'la yaşanan krizi kontrol altına almak, Arap ve İslam dünyasının karşı karşıya kaldığı tehlikeleri bertaraf etmek için çaba sarf ettiğini" aktardı.

Sudan Dışişleri Bakanlığı da bazı Arap ülkelerinin Katar ile diplomatik ilişkilerini kesme kararını "endişe ve esefle" karşıladıklarını bildirdi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "sükunet ve anlaşmazlıkların üstesinden gelmek için çaba sarf edilmesi" çağrısında bulunuldu.

Söz konusu krizin aşılması konusunda Sudan'ın kardeş Arap liderlerine güveninin tam olduğu belirtilen açıklamada sükunetin sağlanması ve gerginliğin engellenmesi için Hartum yönetiminin gereken tüm gayreti göstereceği kaydedildi.

Suudi Arabistan, Bahreyn, BAE, Mısır ve Yemen, dün sabah yaptıkları açıklamalarla "teröre destek vermekle suçladıkları" Katar ile diplomatik ilişkilerini kestiklerini duyurmuştu.

Suudi Arabistan, BAE ve Bahreyn, ülkelerinin hava sahasını Katar'a kapatarak, Katarlı diplomatların 48 saat içinde ülkelerinden ayrılmasını istemişti.

Katar'a karşı yapılan diplomatik ablukaya Maldiv Adaları ve uluslararası toplumca meşruiyeti olmayan darbeci general Halife Hafter destekçisi Libya Tobruk hükümeti de katılmıştı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler