Katar ile bazı Arap ülkeleri arasındaki kriz

Katar ile bazı Arap ülkeleri arasındaki kriz

Bahreyn Kralı Al Halife, Katar'a abluka uygulayan ülkelerin dışişleri bakanlarını kabul etti

MANAMA (AA) - Bahreyn Kralı Hamad bin İsa Al Halife'nin, Katar'a abluka uygulayan ülkelerin dışişleri bakanlarıyla bir araya geldiği bildirildi.

Bahreyn resmi haber ajansı BNA'da yer alan habere göre, Bahreyn Kralı Al Halife, Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil el-Cubeyr, Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şükri, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Dışişleri Bakanı Abdullah bin Zayid Al Nahyan ve Bahreyn Dışişleri Bakanı Halid bin Ahmed'i kabul etti.

Görüşmede, bölgesel ve uluslararası gelişmelerin ele alındığı kaydedildi.

Bahreyn Kralı'nın, söz konusu dört ülkenin terör ve aşırıcılıkla mücadelede harcadığı çabalardan ve ortak işbirliği ile koordinasyondan övgüyle söz ettiği kaydedildi.

İnsanlık krizine neden olan teröristlerin barındırılması, radikal örgütlere destek ve finansman sağlanmasının engellenmesi, bölgede güvenlik ve barışın tesis edilmesi ve sorunların çözülmesi noktasında dört ülke arasında işbirliğinin olduğuna dikkati çeken Al Halife, bu ülkelerin Arap milli güvenliğinin korunması noktasında büyük çaba harcadığını vurguladı.

Katar'a abluka uygulayan Suudi Arabistan, Mısır, BAE ve Bahreyn'in dışişleri bakanları, 5 Temmuz'da başkent Kahire'de yaptıkları toplantının ardından ikinci kez Bahreyn'in başkenti Manama'da bugün bir araya gelerek, Körfez krizini ele alacak.

Söz konusu ülkelerin dışişleri bakanları tarafından yayımlanan açıklamada, Mısır'ın başkenti Kahire'de 5 Temmuz'da yapılan toplantıda anlaşmaya varılan maddelerin uygulanması çerçevesinde dışişleri bakanlarının bugün ikinci kez bir araya geleceği kaydedildi.

Açıklamada bu toplantının, izlenen tutumun ve harcanan çabaların güçlendirilmesine katkı sağlayacak "önemli bir adım" olması temennisinde bulunuldu.

Katar ve bazı Arap ülkeleri arasındaki kriz, 5 Haziran'da Suudi Arabistan, BAE, Bahreyn ve Mısır yönetimlerinin Katar ile tüm diplomatik ilişkilerini kesmeleriyle başlamıştı. Katar'a abluka uygulayan 4 ülke, ilişkilerin düzeltilmesi için Doha yönetimine 13 maddelik bir talep listesi sunmuş, Katar ise uluslararası hukuka aykırı hiçbir talebin kabul edilmeyeceğini açıklamıştı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler